Tych litrów w weizenbocku to raczej tak 25 jest Muszę sobie w końcu miarki na fermentorach narysować
 Muszę sobie w końcu miarki na fermentorach narysować Wczoraj poszedł na cichą, równiez porter, o którym zapomniałam
 Wczoraj poszedł na cichą, równiez porter, o którym zapomniałam
A dziś pszenica - rewolucyjne przerwy, jak na mnie :
:
- 44 st. 25 minut
- 55 st. 15 minut
- 62 st. 20 minut
- 72 st. 45 min.
Pierwsza przerwa wynikła z tego, że gaz się skończył w butli, to stwierdziłąm, że skoro i tak czekam, to niech się i słód pomoczy. A skoro już był w wodzie, no to potem poszła przerwa w 55 stopniach i tak dalej Właśnie kończę zacieranie.
 Właśnie kończę zacieranie.
Skład słodów tradycyjny:
2,5 kg pilzneński
2,5 kg pszeniczny
					 Muszę sobie w końcu miarki na fermentorach narysować
 Muszę sobie w końcu miarki na fermentorach narysować Wczoraj poszedł na cichą, równiez porter, o którym zapomniałam
 Wczoraj poszedł na cichą, równiez porter, o którym zapomniałam
A dziś pszenica - rewolucyjne przerwy, jak na mnie
 :
:- 44 st. 25 minut
- 55 st. 15 minut
- 62 st. 20 minut
- 72 st. 45 min.
Pierwsza przerwa wynikła z tego, że gaz się skończył w butli, to stwierdziłąm, że skoro i tak czekam, to niech się i słód pomoczy. A skoro już był w wodzie, no to potem poszła przerwa w 55 stopniach i tak dalej
 Właśnie kończę zacieranie.
 Właśnie kończę zacieranie.Skład słodów tradycyjny:
2,5 kg pilzneński
2,5 kg pszeniczny
 
		
	 
		
	
 
		
	

 )
) 
							
						 Zresztą, niby skąd takie wnioski - ostatnio nie dostałeś ode mnie żadnego piwa
 Zresztą, niby skąd takie wnioski - ostatnio nie dostałeś ode mnie żadnego piwa 
		
	 
		
	 
		
	 
		
	 
		
	
Comment