hm raczej nieszczęliwa, no chyba że ja już z góry miałem w tym konkursie nie wzišć udziału
. Jednak już koryguję przepis:
porter będzie miał 22 blg
. Jednak już koryguję przepis:porter będzie miał 22 blg
. Jednak już koryguję przepis:
. Jednak już koryguję przepis:

). Z tego co pamiętam do zacierania użyłem słodów pilzneńskiego, zakwaszającego, carapils (cholera wie po co), ale jakich dodałem słodów ciemnych, tego już sobie nie przypomnę. Chmieliłem granulatem East Kent Goldings oraz Tettanger. Całość fermentowana drożdżami Wyeast 1028 London Ale. Piwo, jak to ostatnio u mnie w modzie, przeleżało w leżaku ponad dwa miesiące, po czym rozlało się do butelek. Co do smaku to nadal wielka niewiadoma ponieważ bałem się go podczas rozlewania skosztować (ech te wyrzuty sumienia na języku). Pewne jest że się jak dotąd nie popsuło. Relacje z degustacji zamieszczę.
Comment