T-58 tak ruszyły, że po 30 minutach miałem baranki o wysokości 20 cm! Nigdy mi się to nie zdarzyło. Żarły jak szalone. Dzisiaj rano już po sprawie. Niepokoi mnie jedynie temperatura, fermentor miał rano 29 stopni C... I to mimo chłodu (17 st.C) w pomieszczeniu.
Browar Tymotki, niekończąca się opowieść
Collapse
X
-
Jeśli można zapytać w jakiej temperaturze zostały zadane?T-58 tak ruszyły, że po 30 minutach miałem baranki o wysokości 20 cm! Nigdy mi się to nie zdarzyło. Żarły jak szalone. Dzisiaj rano już po sprawie. Niepokoi mnie jedynie temperatura, fermentor miał rano 29 stopni C... I to mimo chłodu (17 st.C) w pomieszczeniu.Comment
-
-
Też taką naukę wyniosłem
Tak czy inaczej, miałem przynajmniej przygodę z oglądaniem przepięknych krajobrazów na powierzchni brzeczki. Piwo przecież z tego i tak wyjdzie
Comment
-
Warka nr 27, Pszeniczne - Chociaż krowie dasz kakao, nie wydoisz czekolady
Zasyp:
pilzneński - 2000 g
pszeniczny jasny - 3000 g
Caramunich typ II - 350 g
Barwa z zasypu to jakieś 12 EBC, wyjdzie ciemna pszenica.
Zacieranie:
15 minut 44 stopnie
30 minut 63 stopni
30 minut 72 stopnie
15 minut 78 stopni (tutaj dodaję Caramunich)
Chmielenie:
1 h - 20 g Lubelskiego
Drożdże:
gęstwa Wyeast 3068 (dzięki Infam!)
Comment
-
Przepraszam że się wtrące do działu o piwowarstwie domowym o którym nie mam zielonego pojęcia ale chciałem tylko ostrzec że nazwa browaru jest bardzo niebezpieczna gdyż może kojarzyć się ze słowem WYMIOTKI
. Ale tak pozatym to życzę Ci Banaszek sukcesów na tej niwie.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
-
Zdekantuj z cichej i wstaw fermentor w lagerowe temperatury, może stać nawet miesiąc. Będziesz miał Kristall.Comment
-
Zabutelkowane. Dodałem 200 g ekstraktu jasnego. Wyszło 38 butelek 0,5 l.
Do kadzi rozlewnej przelewał... mój dyrektor. Również kapslował.
Piwo ma "jakieś" pszeniczne aromaty i smak. Zobaczymy co będzie po paru tygodniach leżakowania. Zawsze bałem się pszeniczniaków
Comment
Related Topics
Collapse
-
Nowe terminy Gield na 2005
F.v.B.-Tauschbörsenplan
2005
Datum / Date Börse / Meeting
19. März 2005 Hamm - Int. FvB Isenbeck Tauschbörse in den Zentralhallen
7. Mai 2005 Worms - F.v.B. Tauschbörse
21. Mai 2005 Aldersbach - FvB...-
Channel: Giełdy kolekcjonerskie
2005-02-27, 15:44 -
-
Piwo gotowe do oceny
-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
wszystko jak zwykle kłębi się pod koniec roku jeszcze bardziej niż zwykle i mam wielką prośbę do Was. Powtórka z roku 2005
Zostało trochę piw które nie były opisywane juz jakiś czas lub nie wiadomo na pierwszy rzut oka z całą pewnością czy dostępne były na rynku w kończącym się...-
Channel: Komentarze, propozycje i pytania
-
-
wszystko kłębi się pod koniec roku i mam jak zwykle wielką prośbę do Was. Powtórka z lat 2005 i 2006
Zostało trochę piw które nie były opisywane już jakiś czas lub nie wiadomo na pierwszy rzut oka z całą pewnością czy dostępne były na rynku w kończącym się roku...-
Channel: Komentarze, propozycje i pytania
-
-
Kupię kufle z Giełdy Birofiliów w Żywcu z roku 1997, 2001, 2005 lub 2010 roku...czy ma ktoś może w egzemplarze z tych lat?
Zbieram też inne kufle Żywca, więc każdy którego nie posiadam chętnie przygarnę
-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment