właśnie jestem w trakcie popełniania swojej 3 warki.
Zamiar cos na kształt alternatywy dla pilsa wg Mapajaka czyli Alt Bier.
pilzneński 2-3 EBC 1kg
monachijski 14 EBC 1,3kg
caraaroma 300-400 EBC 0,05kg
właśnie się zorientowałem że miałem dać więcej caraaroma gdyż ma on ebc mniejsze od uzytego przez Mapajaka słodu karmelowego ciemnego ale może jakoś będzie
.
zacieranie:
64-45min
74-15min
magnum 25g 10% przez 1,5h.
Właśnie stoi na 1-szej przerwie w kocyku.
Ma być zadane S-04 z poprzedniej warki.
Reszta po zakończeniu procesu - do roboty aby
.
Zamiar cos na kształt alternatywy dla pilsa wg Mapajaka czyli Alt Bier.
pilzneński 2-3 EBC 1kg
monachijski 14 EBC 1,3kg
caraaroma 300-400 EBC 0,05kg
właśnie się zorientowałem że miałem dać więcej caraaroma gdyż ma on ebc mniejsze od uzytego przez Mapajaka słodu karmelowego ciemnego ale może jakoś będzie
.zacieranie:
64-45min
74-15min
magnum 25g 10% przez 1,5h.
Właśnie stoi na 1-szej przerwie w kocyku.
Ma być zadane S-04 z poprzedniej warki.
Reszta po zakończeniu procesu - do roboty aby
.
. Cmiel wylazł z podwójnego woreczka, ponoć przeznaczonego do tego celu
, być może było to podyktowane zbyt intensywnym gotowaniem brzeczki w pewnym momencie.
aby
kupno śrutownika jawi się jak wybawienie, tylko jak przekonać drugą połowę że to konieczny w kuchni sprzęt?
w piwnicy na cichej lagerek, w mieszkanku na cichej normalne piwko bez słodu monachijskiego, który schował się w szafce, no i stout.
Comment