Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cyborg_marcel
Browar Feeryczny
Collapse
X
-
Zawsze możesz wzór tej planowanej etykiety wykorzystać do kolejnego piwa.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D -
Nie! Ile razy mam tłumaczyć, że osobna receptura = wyjątkowa nazwa = odrębna wizualizacjaPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Zawsze możesz wzór tej planowanej etykiety wykorzystać do kolejnego piwa.
Wiem, wiem, jako kolekcjoner starasz się mnie przekonać, ale nie marudź - dostałeś etykietę płynu
Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.Comment
-
Ach - Cyborgu - ty to masz dobry "Pi-aR"!!
Browar chciałaś zamknąc, piwo się nie udało, z lokalizacją produkcji kłopoty...
a tymczasem temat Browaru Feerycznego - nie schodzi z pierwszych stron gazet, tzn. forum!
Do tego ludzie się mało nie biją
o próbkę tego nieudanego piwa, etykieta nieistniejącego piwa wywołuje takie emocje, że pewnie za rok będzie rarytasem na giełdach...
ach, tylko pozazdrościć!!
Jeśli tylko zostało ci jakieś piwo z tych udanych warek, to bardzo proszę o odłożenie jednego dla mnie (będę we Wrocławiu za jakieś 2 miesiące - of course się zrewanżuje) - bo widzę, że koło produktów, jak i samego twojego browaru - nie można przejść obojętnie
Pozdrowienia od browaru nadRzecznego
PS. Pisane bez ironii i ze szczerą sypatią
NORMALNOŚĆ
Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.Comment
-
Strzelczyku Drogi> poza jedną propozycją oświadczyn, nic w tym tygodniu nie wywołało na mej physis takiego uśmiechu, jak Twój post.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika strzelczyk76PS. Pisane bez ironii i ze szczerą sypatią

Niestety - po Orfeuszu i Femme Fatale pozostało jedynie wspomnienie, ale chwilowo dostępny jest płyn do płukania rur, a za 2 miesiące to podejrzewam, że świeże piwo będę w stanie Ci dostarczyć

Ps. Szykuję się do założenia firmy, to chyba i działalność PR sobie dołaczę...
Ostatnia zmiana dokonana przez cyborg_marcel; 2006-01-19, 12:53.Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.Comment
-
Powtórzyć recepturę bez jednego składnika i problem rozwiązanyPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cyborg_marcelNie! Ile razy mam tłumaczyć, że osobna receptura = wyjątkowa nazwa = odrębna wizualizacja
Wiem, wiem, jako kolekcjoner starasz się mnie przekonać, ale nie marudź - dostałeś etykietę płynu 
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Problem w tym, że tamtego tajemniczego składnika już niet, więc muszę nową recepturę wymyśleć i tak się nad jakimś pszenicznym zastanawiam, ale nie chcę na razie zapeszać.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Powtórzyć recepturę bez jednego składnika i problem rozwiązany
-
Chcialbym sie pod tym podpisac wszystkimi rekami i nogami.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika strzelczyk76...ty to masz dobry "Pi-aR"!
Nie wiem, czy pamietasz ale po Twoim - Cyborgu - wystapieniu na Integracji Wilkopolskich Piwowarow zanim zapytalem o piwo probowalem zgadnac, ze pracujesz pewnie jako Pi-aR'owiec w jakiejs duzej korporacji. Jestes w tym SUPER!Comment
-
Odgadł już Jerzy, ale z oficjalnym ogłoszeniem poczekam, aż wszyscy obdarowani wypiją... A jak nie to przed końcem stycznia chyba ogłoszę
-
A ja myślałem, że sobie to piwo potrzymam. A tu taki szantaż prawie.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cyborg_marcelOdgadł już Jerzy, ale z oficjalnym ogłoszeniem poczekam, aż wszyscy obdarowani wypiją... A jak nie to przed końcem stycznia chyba ogłoszę
Comment
-
Potrzymać możesz Orfeusza, bo on czysty jest (wręcz dziewiczy, skoro to pierwsze piwo), ale Femme Fatale to mógłbyś wypić tak jakoś na początek roku za moje zdrowie (zwłaszcza, że teraz taki toast by mi się przydał...)Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dkrasnodebskiA ja myślałem, że sobie to piwo potrzymam. A tu taki szantaż prawie.
-
Zmierzch
Kurka, coś mój temat warzeniowy umarł śmiercią naturalną, jak i dziennik piwny - lepiej częściej praktykować, tylko kto by myślał o opisywaniu? (Wiem, odpowiedź: każdy porządny Forumowicz.)
No więc tak... Dziś Jaqba i Qboland przeżywają ze mną swoją inicjację
[Najbardziej podobał mi się tekst: "To tak czuć chmiel?
oraz w wykonaniu osoby niewarzącej "Boże, ale to śmierdzi"
<= To tak a propos obgadywania...]
Tworzymy się autorską wersję Cyborga Alt Biera Mapajaka z pomysłem na tajemniczy składnik Jaqby z entuzjamem Qbolanda
W tej chwili unosi się zapach ciepłej brzeczki, w skład której wchodzą:
2,7 kg słodu pilzneńskiego
3,6 kg słodu monachijskiego
0,21 kg słodu karmelowego ciemnego
oraz osiem małych garści słodu barwiącego
O 19:42 rozpoczęły się 3 kwadranse dla 64 st. C.
Piwo nosić będzie imię Zmierzch z niektórym wiadomych powodów.Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
-
Zmierzch cd.
Trwają debaty i przemyśliwania nt. etykiety... Do tego w tle leci Savatage
Po pierwszej przerwie został dodany tajemniczy składnik - 40 g. [Oczywiście, zgodnie z tradycją do odganięcia dla ambitnych. Uprzedzam - nie jest to imbir]
Druga przerwa oscylowała przez kwadrans w granicach 74-78 st. C.
Po czym Cyborg opuścił kuchnię, podczas gdy Jaqba i Qba łowili części sprzętu filtrującego, który utonął w brzeczce
Teraz ładnie czeka na filtrację (Brzeczka. Cyborg. Of course, Jaqba i Qboland też. Wszyscy czekamy.)
-
Zmierzch cd. + Przed Jutrznią
Zmierzch jest w trakcie chmielenia przy dźwiękach fińskiej muzyki ludowej (space o tej porze i po tej ilości wspomagaczy
).
Zaś z wysłodzin Zmierzchu powstanie Przed Jutrznią... Obmyślamy z Qbą drugą etykiety. Jaqba się krząta w oczekiwaniu. Temperatura 78 st. C
-
Hmmm... Po godzinie chmielenia Zmierzch cudnie pachnie - gorącosłodowo z lekką domieszką Magnum (ok. 45 g) oraz tajemniczego składnika
Qba zainicjował przed sekundą starterek, a za chwilę Przed Jutrznią