Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
					
				
				
			
		
							
						
 
 
 
							
						
 mówią o IV Rzczpospolitej a ja nawet trzeciej fermentacji nie mogę?? I jak tu iść z duchem czasu. Zawsze do butelek coś wsypywałem. Tym razem padło na słód, który miał być dla mnie zbawienny, w kwestii piany oczywiście. Bez tego to by gazu nie było. Chyba 
 Tak mi sie wydaje. Sam już nie wiem
							
						
 ten słód (rewelacyjny w ofercie biowinu) spowodował, że w kufelku... ani krzty piany 
 Jest gorzej niż z cukrem. Już nigdy się nie dam naciągnąć na ten proszek. Cholera !! Ale jestem wściekły. Mam 40 butelek pepsi o smaku piwa. Może właśnie E-prezes miał rację i należałoby to dodać do fermentacji burzliwej. Już więcej tego syfu nie kupię. I co ja teraz powiem tym wszystkim sępom, którzy czekają na moje piwko buuuuuuu Chyba upiję się wódką
							
						
 Oferuję surowce i praktyczne porady z instrukcją na żywo 
							
						
 A, że mogę na Ciebie, E-prezesa i kilka innych osób liczyć, również nie-Krakowian- wiem i mam tę ufność z zanadrzu jak ogarek. Nic nie warzę na razie, przecież muszę to wszystko teraz wypić, bo wstyd komuś zapodać takie płyny. Pozdrawiam
							
						
 wszystko wypijemy 
							
						
. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
	
Comment