Warka 139 - Weizen warzony 17.10.2015
Zasyp:
Pszeniczny - 2,2kg
Pilzneński - 1,5kg
Heidelberg - 0,2kg
Melanoidynowy - 0,2kg
Zakwaszający - 0,1kg
Łuska ryżowa - 0,2kg
Chmiele:
Hallertauer Hersbrucker gr - 32g
Zacieranie:
Słód pszeniczny do 15l wody 45
45 - 15'
Dodana reszta słodów
55 - 15'
63>61 - 30'
73>71 - 30'
Negatywna próba jodowa, dodana łuska ryżowa, podgrzane do 78 i filtracja.
Gotowanie 70'
60' - 16g chmielu
20' - 16g chmielu
Wyszło 22,7l - 12,6 Blg
Po ostygnięciu zadane starterem z drożdży WB-06
Zasyp:
Pszeniczny - 2,2kg
Pilzneński - 1,5kg
Heidelberg - 0,2kg
Melanoidynowy - 0,2kg
Zakwaszający - 0,1kg
Łuska ryżowa - 0,2kg
Chmiele:
Hallertauer Hersbrucker gr - 32g
Zacieranie:
Słód pszeniczny do 15l wody 45
45 - 15'
Dodana reszta słodów
55 - 15'
63>61 - 30'
73>71 - 30'
Negatywna próba jodowa, dodana łuska ryżowa, podgrzane do 78 i filtracja.
Gotowanie 70'
60' - 16g chmielu
20' - 16g chmielu
Wyszło 22,7l - 12,6 Blg
Po ostygnięciu zadane starterem z drożdży WB-06
Comment