1,5h?
Taką samą chłodziłem 23 litry w pół godziny. Po poprawieniu pewnych błędów myslę, że uda się skrócić czas.
Jak mocno miałeś odkręconą wodę? tzn czy wypływała ciepła czy zimna z chłodnicy?
Woda zimna płyneła przez chłodnicę od góry do dołu gara czy odwrotnie?
Taką samą chłodziłem 23 litry w pół godziny. Po poprawieniu pewnych błędów myslę, że uda się skrócić czas.
Jak mocno miałeś odkręconą wodę? tzn czy wypływała ciepła czy zimna z chłodnicy?
Woda zimna płyneła przez chłodnicę od góry do dołu gara czy odwrotnie?
Mnie wyszło bdb, chyba moje najlepsze piwo. Ale ja troche mocniejsze uwarzyłem i zastosowałem dekokcję. Pewnikiem je powtórzę.
Zwykle tez dają jakiś karmelowy (dałem Carahell), a słód - Pale. Nie mam Pale, i jakoś mi nie pasuje angielski słód do bawarskiego weizena, więc tylko trochę go przyciemniłem wiedeńskim. Chmielenie raczej spore, bo nie wiem czy jakiś potencjał tkwi w tych moich pierwszorocznych chmielach własnego chowu.
Comment