Sluchaj jak zacierasz? Ja jestem pracownikiem browaru pracuje na warzelni ale w browarze to wszystko automatyka a nie wiem jak mozna zatrzec slod w domowych warunkach
Mikrobrowar Nadnarwiański warka nr 5
Collapse
X
-
-
To niewiarygodnePierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szaleniec22Sluchaj jak zacierasz? Ja jestem pracownikiem browaru pracuje na warzelni ale w browarze to wszystko automatyka a nie wiem jak mozna zatrzec slod w domowych warunkach
MM961
4:-)Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szaleniec22Sluchaj jak zacierasz? Ja jestem pracownikiem browaru pracuje na warzelni ale w browarze to wszystko automatyka a nie wiem jak mozna zatrzec slod w domowych warunkach
Link nie z forum ale znajdziesz w tym artykule sporo informacji na temat zacierania.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szaleniec22Sluchaj jak zacierasz? Ja jestem pracownikiem browaru pracuje na warzelni ale w browarze to wszystko automatyka a nie wiem jak mozna zatrzec slod w domowych warunkach
W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)Comment
Related Topics
Collapse
-
Witam serdecznie wszystkich piwowarów.
W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza"....-
Channel: Twoje warzenie
-
-
Wielu na pewno znany piwowar Tomek "Bigos" Biegański, pracujący wcześniej w gdańskiej Brovarni a potem w Nowym Browarze we Wrzeszczu, pół roku temu podjął pracę głównego piwowara w browarze Egerer w Dolnej Bawarii. Nie jest codziennością by w tak tradycyjnie piwnym kraju cudzoziemiec...-
Channel: Niemcy
-
-
Czy coś pijalnego z tego wyjdzie?
Zależy mi na uzyskaniu Belgijskiego wit'a, gdzie pierwsze nuty gra pomarańcza.
-Brewkit Brewferm Witbier – 1,5 kg
-Ekstrakt pszeniczny jasny suchy (DME) – 0,65 kg
-Drożdże Lallemand Wit (Belgian Wit)
-Skórka pomarańczy Curaçao...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Witam wszystkich i mam pewne nasuwające mi się po ostatnim warzeniu pytanie.
Posiadam kociołek warzelny VEVOR 30 litrów i o ile warzenie piwa w ilości 20 litrów nie nastręcza żadnych problemów, tak przy moim 1 podejściu do stouta postanowiłem go zrobić w ilości 10 litrów. I tu zaczęły...-
Channel: Przedstaw Się!
-
-
Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...1 Photo
-
Channel: Kołyska piwowarska
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment