. Co zrozumiałe,...
BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
JAK, Lipiński Browar Domowy
Treść dla wspierających
Treść dostępna jest dla osób, które wspierają działanie Browar.Bizu.
To nic nowego. Za wszystko, co tu widzisz (i za to, czego jeszcze nie widzisz), ktoś płaci — pracą, wiedzą albo pieniędzmi.
Browar.Biz to miejsce bez reklam, sponsorów i ukrytych interesów. Istnieje wyłącznie dzięki ludziom, którzy uznali, że warto.
To cel finansowy umożliwiający podstawowe działanie serwisu.
Możesz wesprzeć Browar.Biz na dwa sposoby:
-
💛 Wsparcie finansowe
Jeśli możesz i chcesz — pomóż utrzymać serwis.
Zaloguj się i wspierajPo przeprocesowaniu wpłaty - otrzymasz niezwłocznie dostęp do treści. Wpłata 100 zł = dostęp na rok.
-
✍️ Wkład merytoryczny
Napisz coś piwnego. Załóż temat lub dołącz do dyskusji.Nowy wątek lub odpowiedź sprawdzimy i po akceptacji - publikujemy, wraz z publikacją otrzymasz dostęp do serwisu na okres 2 miesięcy.
Bez presji. Bez reklam. Z wyboru.
Related Topics
-
W dniach 16-21.12.2019 z wesołą ekipą eksplorowaliśmy nowe i przypominaliśmy sobie już kiedyś odwiedzone browary Prahy, a także dobrze znane multikrany. Gdy przyjeżdżaliśmy liczba browarów w granicach miasta Prahy wynosiła 51 (!) jednak w trakcie naszego pobytu przybył kolejny
. Co zrozumiałe,...
-
Channel: Czechy
-
-
Warka nr 1 z zacieraniem (pierwsza byla z brewkitu)
Sklad
Pale ale 2kg
Wiedeński 1kg
Monachijski 1kg
Crystal 150 0.3kg
Chmiel cascade 130g
Zacieranie 70°
13 litrow wody
68 ° - 70 min
78° - 5 min
Wysladzanie 15 L w temp. 78°...-
Channel: Twoje warzenie
-
-
Witam, opiszę krótko cały proces zacierania i fermentacji, a później napiszę w czym tkwi problem. (Jest to moje 1. warka)
50% słód pszeniczny
50% słód pilzeński
Drożdże Fermentis Safbrew WB-06
Chmiel na goryczkę Hallertau Tradition
BLG początkowe...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Kolejny rok z rzędu...
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...-
Channel: Wielkie uaktualnienie 2015
-
-
Cześć wszystkim,
Uwarzyłem ostatnio Ale'a z chmielami Marynka, Citra oraz Styrian Cardinal.
Taka międzynarodowa wariacja, no i z tego co próbowałem przy rozlewie to zapowiada się nieźle ale coś mi poszło nie tak w procesie produkcji brzeczki... albo po prostu dałem ciała....-
Channel: Kołyska piwowarska
-
- Loading...
- Koniec listy.