W pomieszczeniu w ktorym odbywa sie fermentacja, jest wmiare stale 18-20*C, mysle wiec ze do gornej fermentacji temperatura jest ok. Jasne pszeniczne jest spoko piwkiem ale wystarczy mi 1 na miesiac jako ciekawostka. 
Co jeszcze mozna warzyc w tych temperaturach poza ale i jeszcze mniej znanym mi altem?
Stouta bym sprobowal, bo lubie, ale je zaliczylbym raczej do trudniejszych i zostawiam na pozniejszy czas.
					Co jeszcze mozna warzyc w tych temperaturach poza ale i jeszcze mniej znanym mi altem?
Stouta bym sprobowal, bo lubie, ale je zaliczylbym raczej do trudniejszych i zostawiam na pozniejszy czas.
 
		
	 
		
	 
		
	 .
 . 
		
	 
  
  
							
						 
		
	 Tam przecież warzą pod cisnieniem w 80stC, dlatego podobnie powinno być.
  Tam przecież warzą pod cisnieniem w 80stC, dlatego podobnie powinno być.
							
						 
		
	 . 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
	 
		
	
Comment