Moja pierwsza warka dzisiaj poszła na cichą z 3 blg. W fermentatorze było prawie 2l osadu!  
 
W smaku dość cierpkie... ale nie znam smaku zielonego piwa, wiec brak mi skali porównawczej...
Pozyjemy zobaczymy.
Skład podaję w przybliżeniu, bo nie miałem jeszcze wagi... 
 
2,1 kg Pale Ale Weyermann
ok 2,5 kg Pilzneński Weyermann
dwie garści Pszeniczny Jasny Weyermann
 Pszeniczny Jasny Weyermann
72* - 15l
65*-61* / 60min
74*-72* / 20min
Marynka G - 21g / 120min
Lubelski G - 15g / 15min
 / 15min
S-04 - pol saszetki
1/3 Hop Aroma Tab na cichą
					 
 W smaku dość cierpkie... ale nie znam smaku zielonego piwa, wiec brak mi skali porównawczej...
Pozyjemy zobaczymy.
Skład podaję w przybliżeniu, bo nie miałem jeszcze wagi...
 
 2,1 kg Pale Ale Weyermann
ok 2,5 kg Pilzneński Weyermann
dwie garści
 Pszeniczny Jasny Weyermann
 Pszeniczny Jasny Weyermann72* - 15l
65*-61* / 60min
74*-72* / 20min
Marynka G - 21g / 120min
Lubelski G - 15g
 / 15min
 / 15minS-04 - pol saszetki
1/3 Hop Aroma Tab na cichą
 
		
	 
							
						 
		
	 
  ), doprowadzenie do wrzenia (z goryczkowym) 1h, gotowanie 1h30m, chłodzenie 5h - trawała impreza...
), doprowadzenie do wrzenia (z goryczkowym) 1h, gotowanie 1h30m, chłodzenie 5h - trawała impreza... 
		
	 
		
	 ) i powędrowały na suszarkę (a propo - też fajna rzecz, chyba dokupię więcej "pięter"). Uff... O 2:30 w nocy skończyłem sprzątać łazienkę...
 ) i powędrowały na suszarkę (a propo - też fajna rzecz, chyba dokupię więcej "pięter"). Uff... O 2:30 w nocy skończyłem sprzątać łazienkę... 
							
						 
  
							
						 
		
	 
		
	
Comment