W zamkowym browarku Camelot u Pendragona
Collapse
X
-
Jeżeli chodzi o twardość wody, to na stronach SNG podają, jaka jest twardość w poszczególnych dzielnicach Gdańska, zresztą nie wiem czy prawdę mówią, a jak jest w Starogardzie to nie wiem. Subiektywnie wydaje mi się, że podają zbyt miękką, wg tego ustawiałem zmywarkę do naczyń i potrzebna była korekta w kierunku twardszej. A kwasowość wody - wot zagwozdka...Ostatnia zmiana dokonana przez Rycho_128; 2010-02-09, 17:00. -
-
Witaj w klubie niezupełnie normalnych, jak to o nas mówią.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PendragonNo w zasadzie nie tyle uwarzyłem co rozpuściłem we wrzątku puszkęLeave a comment:
-
Śrutownik jest i czeka w piwnicy. Ale są tam jeszcze 2 brewkity
Chce przejść wszystkie etapy, żeby zebrać doświadczenie i niczego nie żałowaćLeave a comment:
-
W zamkowym browarku Camelot u Pendragona
A więc w końcu nadeszła ta chwila! Dnia 9 lutego roku pańskiego 2010 miłościwie samemu sobie panujący JA uwarzyłem pierwsze piwo. No w zasadzie nie tyle uwarzyłem co rozpuściłem we wrzątku puszkę i kilo ekstraktu słodowego.
Zaszczytu tego dostąpiła puszka o jakże przewrotnej nazwie Lager, do której to firma Brewmaker dodaje drożdże... górnej fermentacji o bliżej nie znanej nazwie, poza nadrukiem "WEB" - cokolwiek to znaczy...
Wyszło mi tego 18 litrów o ekstrakcie 11 blg.
Czekam na dalszy przebieg wypadków.
Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2010-02-09, 15:54.Tagi: brak
Related Topics
Collapse
-
W 2020 roku zaczął warzyć piwo browar rzemieślniczy Galgenberg mieszczący się w małym miasteczku - Nitrianske Pravno na Słowacji.
Miałem ochotę tam zaglądnąć, ale po rozmowie z właścicielem okazało się że w dniu w którym mogłem przyjechać, niestety nikt nie pracował. Nie...3 Photos-
Channel: Słowacja
-
-
Większość turystów odwiedzających Split nie wysuwa nosa poza piękne historyczne stare miasto. A przecież to prawie 200 tysięczne miasto, miejscowi tu normalnie żyją i od niezbyt dawna mają możliwość napić się piwa. Oczywiście chodzi o minibrowary bo wszeobecne w marketach koncernówki...
-
Channel: Chorwacja
-
-
Mini browar Rychtik śmiało można zaliczyć do kategorii mikrusów. Browarek znajduje się w ogrodzie domu rodzinnego w nowo wybudowanym budynku.
Od 1 czerwca 2024 r. działa już legalnie i warzy się przy użyciu własnej technologii. Michal Švrček, to właściciel, piwowar, oraz były elektryk,...-
Channel: Czechy
-
-
Można by stwierdzić że browarek ten sam, ale nie ten sam..
Pebejot opisał wrażenia podczas swojej wizyty w browarku Pivo - https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...o-microbrewery
Od tego czasu nieco się...3 Photos-
Channel: Cypr
-
-
Bredene to miasteczko gminne sąsiadujące z Ostendą, wystarczy przejechać mostem nad terenami portowymi i kanałami uchodzącej tu do Morza Północnego rzeki Noordgeleed. By dotrzeć do browaru z dworca kolejowego Oostende można to zrobić tramwajem, wykorzystując przebiegającą tędy najdłuższą...
-
Channel: Belgia
-
- Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: