Łosiowy browar

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • glysio
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.03
    • 5

    #1

    Łosiowy browar

    No to ruszyło... Mam nadzieję, że po kilku tygodniach będę mógł sie pochwalić, że mam pierwszą warkę za sobą. Po wielu godzinach poświęconych na czytanie i zbieranie informacji o domowym piwowarstwie przyszła pora na podjęcie jedynej słusznej decyzji.
    W sobotę 26.03 rozpoczęło się pierwsze zacieranie - na początek Pal Ale z zestawu zakupionego w BA. Wydaje mi się że wszystko przebiegało zgodnie z procedurą, aczkolwiek miałem małe problemy z doprowadzeniem brzeczki do wrzenia przed chmieleniem (długo to trwało) ale w końcu się udalo. A teraz wszystko pięknie pracuje w fermentorze - aż miło popatrzeć jak drożdże się uwijają. Oby tak dalej...
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 24149

    #2
    Gratulacje. Łosiowy to od ... ?

    Heh, fajnie brzmi Pal Ale, na bank powinno być podwędzane, albo przynajmniej zabutelkowane w PETy
    (przepraszam, nie mogłem się powstrzymać )
    Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2011-04-01, 15:33.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

    Comment

    Related Topics

    Collapse

    • Smakoszpiwa96
      Czy wszystko okej?
      Smakoszpiwa96
      Cześć,
      Tydzień temu z niedzieli na poniedziałek przygotowałem swoją pierwszą brzeczke. Po około 24h drożdże wystartowały, wszystko przebiegało na moje oko w porządku. Dzisiaj sprawdzając, jak się sprawy mają zauważyłem, że na powierzchni pływają fusy coś Ala martwe drożdże,...
      2020-02-17, 19:46
    • mlody_murowana
      Hurt Piwa - procedura zawieszonego podatku akcyzowego
      mlody_murowana
      Witam wsystkich Forumowiczów!!!!

      Czy ktoś z Was Szanowni Forumowicze orientuje się czy w Polsce znajdują się hurtownie, które mogą sprzedawać polskie piwo na eksport w procedurze zawieszonego podatku akcyzowego?
      Jestem zainteresowany zakupem piwa w ilościach pełnosamochodowych...
      2009-12-28, 10:56
    • Cavca
      Stout - duży problem z fermentacją
      Cavca
      Witam serdecznie,

      Wielka prośba o pomoc - w sobotę 6 sierpnia uwarzyłem stouta z wasabi w oparciu o recepturę brewdoga, wyszło mi nieco wyższe blg niż zakładane, przed zadaniem drożdży ok. 19 stopni. Drożdże z poprzednio warzonej warki (english ipa - klon Old World IPA z...
      2016-08-11, 09:30
    • bastion
      Ukraina, Odessa, Hawanna 6-8, Pivnoj Sad
      bastion
      Одесса - Пивной сад - ул. Гаванная, 6- 8

      Czy w Odessie znajdzie się troche ciekawych miejsc piwnych?
      Oczywiście.
      To portowe miasto znane ze swego jak na ukraińskie warunki ładnego i dosyć czystego centrum, może pochwalić się również kilkoma...
      2013-01-12, 23:06
    • maaciej6
      Nietypowa fermentacja ?
      maaciej6
      Brzeczka zadana drożdżami Munich Lager (z odzysku) w 27 st C.
      Cała procedura dezynfekcji przeprowadzona jak zawsze, a tym razem po 10 godzinach wygląda zupełnie inaczej. Tzn. zamiast piany na powierzchni jest korzuch. Drożdźe na powierzchni wyglądają jak podniesione z dołu (po burzliwej)....
      2008-04-12, 15:47
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...