Istniejący od 1996 roku browar restauracyjny w centrum Anchorage ze zjawiskową restauracją świętował w tym roku 30-lecie. Z tej okazji wypuścili linię ciekawych piw o dużej mocy.
Miejsce jest znane z doskonałej kuchni (steki, owoce morza) i licznie oblegane, dlatego w porze kolacji przed przydzieleniem stolika trzeba swoje odstać.
W pięknym wnętrzu kelnerzy uwijają się jak mrówki, z otwartej kuchni dochodzą nęcące zapachy, a lista piw zachęca do długiej posiadówki.
Instalacja stoi sobie w osobny przeszklonym pomieszczeniu - jest dość rozbudowana.
Na kranach spory wybór 19 piw rozmaitych stylów.
Piłem 4, w tym dwa (Barleywine i RIS uwarzone na 30-lecie browaru:
- Key Lime 5% (Wheat)
- Imperial Blonde 9%
- 2025 Peerless Barrel Big Woody Barleywine 10,5%
- 2025 Peerless Barrel Russian Imperial Stout 10,5%
Jeśli chodzi o Barleywine to był to najlepszy przedstawiciel tego gatunku jaki piłem w życiu.
Równie wyśmienity i doskonały gatunkowo był RIS. Prawdziwa uczta smaku
Piwa podają w "czyste" szkło, ale zdarzają się firmowe szklanki mniejszego rozmiaru. Mają firmowe wafle.
Ceny piw od 7,50 USD dla lekkich gatunków do 10,95 USD za te najmocniejsze.
Na wynos można kupić ichnie produkty w pamiątkowych butelkach krachl.
Nie można było nie zamówić czegoś do przegryzienia, dlatego zdecydowałem się na pizzę firmową "Brewer's Pie" z kiełbasą z łosia.
Minibrowar otwarty codziennie od 11:00 do 21:30 (w piątki i soboty do 22:00)
Miejsce jest znane z doskonałej kuchni (steki, owoce morza) i licznie oblegane, dlatego w porze kolacji przed przydzieleniem stolika trzeba swoje odstać.
W pięknym wnętrzu kelnerzy uwijają się jak mrówki, z otwartej kuchni dochodzą nęcące zapachy, a lista piw zachęca do długiej posiadówki.
Instalacja stoi sobie w osobny przeszklonym pomieszczeniu - jest dość rozbudowana.
Na kranach spory wybór 19 piw rozmaitych stylów.
Piłem 4, w tym dwa (Barleywine i RIS uwarzone na 30-lecie browaru:
- Key Lime 5% (Wheat)
- Imperial Blonde 9%
- 2025 Peerless Barrel Big Woody Barleywine 10,5%
- 2025 Peerless Barrel Russian Imperial Stout 10,5%
Jeśli chodzi o Barleywine to był to najlepszy przedstawiciel tego gatunku jaki piłem w życiu.
Równie wyśmienity i doskonały gatunkowo był RIS. Prawdziwa uczta smaku

Piwa podają w "czyste" szkło, ale zdarzają się firmowe szklanki mniejszego rozmiaru. Mają firmowe wafle.
Ceny piw od 7,50 USD dla lekkich gatunków do 10,95 USD za te najmocniejsze.
Na wynos można kupić ichnie produkty w pamiątkowych butelkach krachl.
Nie można było nie zamówić czegoś do przegryzienia, dlatego zdecydowałem się na pizzę firmową "Brewer's Pie" z kiełbasą z łosia.
Minibrowar otwarty codziennie od 11:00 do 21:30 (w piątki i soboty do 22:00)

Comment