Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

USA, Alaska, Fairbanks, 3290 Peger Rd Ste B, Black Spruce Brewing Co.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pebejot
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺
    • 2010.01
    • 1946

USA, Alaska, Fairbanks, 3290 Peger Rd Ste B, Black Spruce Brewing Co.

I jeszcze jeden browar z własnym wyszynkiem w południowej części Fairbanks, przy wylotówce z miasta.
    Browar w sporym budynku ze spadzistym dachem, wpisujący się w architekturę Alaski.
    W środku sala z barem, dalej drugie małe pomieszczenie z częścią instalacji i przejściem do właściwego miejsca produkcji.
    Na zewnątrz ogródek od ulicy z koksowymi ogrzewaczami.
    Pod lokalem parkuje foodtruck, oferujący na całe szczęście zamiast amerykańskiego szitu kuchnią azjatycką. Dania (np. Pad Thai lub olbrzymie sajgonki) w cenie 13 USD.

Na kranach było 15 piw w Alaskowych cenach 6-9 USD w zależności od stylu i pojemności.
    Piłem trzy:
    - Wow! (Guava Sour 5,1%)
    - Vernal Buzz (Coffe Vanilla Oatmeal Stout 5,5%)
    - Reginald Van Horn (Barrel Aged Bourbon Barleywine 5,5%) [na zdjęciu]

Leją w firmowe szkło, podkładek tradycyjnie brak.
    Jest oczywiście tradycyjny sklepik z puszkami na wynos, firmowym szkłem, koszulkami i czapkami.

Otwarte od poniedziałku do piątku w godzinach:15:00 - 20:00
    Attached Files
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 13960

- Reginald Van Horn (Barrel Aged Bourbon Barleywine 5,5%

Czy to jakaś alaskańska interpretacja stylu, tylko 5,5% alk.?😉

Comment

• pebejot
      Major Piwnych Rewolucji
      🍺
      • 2010.01
      • 1946

Też się zastanawiałem, ale faktycznie był treściwy lecz bez mocy.

Comment

• darekd
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍺🍺🍺🍺
        • 2003.02
        • 13960

Przeprowadziłem małe śledztwo. Mają różne wersje tego piwa, wszystko pow. 10% alk.
        Być może chodziło o tę o zaw. 15,5% alk. a jedynka przed mogła się zmazać na tablicy

Coś takiego uwarzyli:

W każdym razie , jeśli ma tak dobrze schowane % przy tym woltażu to zasługuje na szacunek

Comment

widgetinstance 244 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
        Przetwarzanie...