Wizyta w tym malutkim rzemieślniczym browarze na Alasce była pewnym jubileuszem, bowiem był to już tysięczny browar na świecie odwiedzony przeze mnie 
Browar o ciekawej nazwie Humble Roots Beer Project znajduje się w centrum Fairbanks (Downtown).
W charakterystycznym dla Alaski drewnianym budynku browar bezpośrednio połączony z barem i pub w jednym, a do tego pokój zabaw dla dzieci, co w tego typu placówkach nie zdarza się często
Dla gości kilkanaście stolików i miejsca przy drewnianych beczkach, a także mało przyjazny ogródek na betonie przy samej ulicy.
Do wyboru było 12 piw w zachęcających cenach 7-9 USD za 0,47 l.
Wypróbowałem dwie pozycje: Sour Ale Peach 5,8% (na zdjęciu) i Wendell Hazy IPA 6,8%.
Leją w firmowe pokale, podkładek brak.
W firmowym sklepiku tradycyjnie: koszulki, czapki i różne rodzaje szkła.
Za gastronomię robi zaparkowany obok browaru foodtruck z hotdogami, skrzydełkami, frytkami i innymi tego typu śmieciami.
Godziny otwarcia:
pon - wto 12:00 - 20:30
śro - sob 12:00 - 22:00
nie 13:00 - 18:00

Browar o ciekawej nazwie Humble Roots Beer Project znajduje się w centrum Fairbanks (Downtown).
W charakterystycznym dla Alaski drewnianym budynku browar bezpośrednio połączony z barem i pub w jednym, a do tego pokój zabaw dla dzieci, co w tego typu placówkach nie zdarza się często

Dla gości kilkanaście stolików i miejsca przy drewnianych beczkach, a także mało przyjazny ogródek na betonie przy samej ulicy.
Do wyboru było 12 piw w zachęcających cenach 7-9 USD za 0,47 l.
Wypróbowałem dwie pozycje: Sour Ale Peach 5,8% (na zdjęciu) i Wendell Hazy IPA 6,8%.
Leją w firmowe pokale, podkładek brak.
W firmowym sklepiku tradycyjnie: koszulki, czapki i różne rodzaje szkła.
Za gastronomię robi zaparkowany obok browaru foodtruck z hotdogami, skrzydełkami, frytkami i innymi tego typu śmieciami.
Godziny otwarcia:
pon - wto 12:00 - 20:30
śro - sob 12:00 - 22:00
nie 13:00 - 18:00