Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Thrills [Thrills+Firstep], Oak Farm Whisky Barrel - Aged Farmhous Ale

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 13774

Thrills [Thrills+Firstep], Oak Farm Whisky Barrel - Aged Farmhous Ale

Browarek z miejscowości Velké Pavlovice (Południowe Morawy)

Więcej:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ivovar-thrills

Piwo uwarzone we współpracy ze słowackim kontraktowym Firstep

Farmhouse Ale leżakowane przez 9 mies. w beczkach po whisky.

11% ekstr.
    5,5% alk

Pivovar Thrills Brewing – Our aim is to encompass all things thrilling, drawing from nature’s source and inspiration. Máme rádi řemeslné pivo s nápadem, chmelem, svěžestí, živá, nefiltrovaná – piva s pozadím, emocí, pitelností a vzruchem.

Aromat - "belgijska" stajnia, lekkie tony beczki
    Piana - wyższa, zwolna opada do bardziej zwartego kożuszka
    Barwa - bursztynowo - ciemnozłota
    Wysycenie - umiarkowane, łagodnie musuje
    Smak - wytrawna "saisonowość", kwaskowa pigwa, agrest, bez owocowej słodyczy. Trochę beczkowego drewna, łagodna korzenność z leciutką goryczką. Że jest to beczka akurat po whisky to nie czuć, tego drewna nie ma za dużo.
    Treściwość - łagodniejsza pełnia

Wiem, że Thrills lubi farmhousy, ale do tej pory nie miałem okazji sprawdzić.
    Zazwyczaj barrel ejdże (szczególnie po whisky) kojarzyły mi się z piwami o wyższym ekstrakcie, więc byłem ciekawy jak to wyjdzie.
    Drewno było łagodne, natomiast samo piwo w aromacie z ładnym, stylowym zapaszkiem. Z jednej strony jest to taki niszowy styl, ambitne piwko, dodatkowo beczka, więc miałem obawy, że z pijalnością będzie tak sobie. Tymczasem towarzyszyła mu swego rodzaju gładkość, nic nie było przesadzone, wszystko zbalansowane, złożone i bardzo dobrze pijalne. Chętnie sięgnąłbym po następne.

Bardzo ciekawe piwo, a w piciu bardzo dobre.
widgetinstance 244 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
Przetwarzanie...