Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70
Panie, maratony to są do biegania, a nie do warzenia piwa
Rozumiem Przemo że już jakiś przebiegłeś ..... czy teoretyzujesz ?
Warka #97 wystawiona na balkon do chłodzenia, drożdże z tego co widzę elegancko się rozruszały w 0,5 l brzeczki
warka #96 ma zamiar zwiedzać mieszkanie co mi się bardzo nie podoba, trzeba będzie ubierać pianę
warka #95 i cienkusz grzecznie się mieszczą w swoich pojemnikach
anioły śmierdzą potem
żrą kiełbasę
mają w dupie żywych
Zasyp:
5000 g - pilzneński
1000 g - monachijski
500 g - biscuit
300 g - czerwony strzegom
200 g - crystal
100 g palony żywiecki (ekstrahowany na zimno)
Zacieranie:
64-67 *C - 20'
69-72 *C - 40'
78 *C - 10' dodatnie namoczonego słodu palonego i wysładzanie do objętości 30 l o gęstości 16 blg. Resztę młóta wysłodziłem 18 l wody, otrzymałem 18 l o gęstości 5 blg. Na tej bazie powstanie lekkie piwo imbirowe.
chmielenie 75'
15' - tradition 20 g
Na teraz trwa 30 minuta chmielenia, cienkusz zagotowany, zajmę się nim po południu.
anioły śmierdzą potem
żrą kiełbasę
mają w dupie żywych
Jak donosi Krecik, tegoroczny zlot zostanie odwołany w Warce, w ośrodku "Kemping nad Pilicą", ul. Nowy Zjazd 6, blisko stacji kolejowej Warka Miasto.
Noclegi tanie i skromne, domki głównie 4-osobowe z piętrowymi łóżkami (190 zł za dobę), bez sanitariatów, kablówki, dżakuzi....
Tutaj wpisują się osoby chcące w doborowym towarzystwie żuli, meneli i innych degustatorów, degustować piwa na tegorocznym zlocie w Warce. Wpisujemy się tak, jak w poprzednich latach, tj. kopiujemy listę i wklejamy ją w komentarzu, dopisując siebie.
Comment