Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Piwo z prosa

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • MatPozMar
    Member
    • 12-2010
    • 31

    #31
    dokładnie, jak bulipunk pisze

    Comment

    • bulipunk
      Member
      • 11-2008
      • 94

      #32
      Się panie nie przejmuj! Raz zrobiłem koźlaka - w trakcie zacierania stłukł mi się termometr więc robiłem "na palec" a potem okazało się że płyn Lugola zaginął...
      Piwo wyszło super - niestety "nie powtarzalne" ...
      Michał-BULI-Nowak

      I said firmly "NO" for any alcohol... but it doesn't listen me :) and I am happy with it :)

      Comment

      • wsaczuk
        Senior
        • 09-2009
        • 182

        #33
        jestem ciekaw do ilu zejdzie, aczkolwiek bez próby jodowej to ten eksperyment miał małe znaczenie praktyczne.
        Last edited by wsaczuk; 12-11-2011, 20:29.

        Comment

        • Hedin
          Senior
          • 02-2011
          • 370

          #34
          Pewnie piwko już stoi na cichej. Do ilu zeszło?

          Comment

          • MatPozMar
            Member
            • 12-2010
            • 31

            #35
            zeszło do ok. 5, ale w smaku było troszkę wodniste, albo lepiej wykazywało się cechami napoju o małej pełności

            Comment

            • Hedin
              Senior
              • 02-2011
              • 370

              #36
              Jakieś próby degustacji już były?

              Comment

              • MatPozMar
                Member
                • 12-2010
                • 31

                #37
                niestety dopiero za tydzień zdegustuję i dam znać wtedy

                Comment

                • MatPozMar
                  Member
                  • 12-2010
                  • 31

                  #38
                  ta próbka, któeą zrobiłem, nie napełniła mnie optymizmem w ogóle!! prosowy posmak pozostał nadal po fermentacji brak piany również !! może po zmieszaniu z innym zbożem byłoby lepsze.

                  Comment

                  • wsaczuk
                    Senior
                    • 09-2009
                    • 182

                    #39
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MatPozMar Wyświetlenie odpowiedzi
                    ta próbka, któeą zrobiłem, nie napełniła mnie optymizmem w ogóle!! prosowy posmak pozostał nadal po fermentacji brak piany również !! może po zmieszaniu z innym zbożem byłoby lepsze.
                    brak piany to kwestia rozluźnienia słodu i zacierania. Moje piwo z sorgo ma pianę całkiem stabilną.

                    Comment

                    • MatPozMar
                      Member
                      • 12-2010
                      • 31

                      #40
                      jak ze smakiem ?? i jak słodowanie przeprowadzałeś??

                      Comment

                      • sztetke
                        Senior
                        • 12-2009
                        • 355

                        #41
                        czy robił ktoś coś ala wit,zamiast pszenicy niesłodowane proso,głównie chodzi o filtracje;czy nie ma problemów podobnych do tych z żytem ?

                        Comment

                        Przetwarzanie...
                        X
                        😀
                        🥰
                        🤢
                        😎
                        😡
                        👍
                        👎