Lichtenhainer

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

  • darekd
    Reichenbrand, [Ritterguts Gose] Lichtenhainer Ritterguts Weisse
    darekd
    Ekipa kontraktowego Ritterguts Gose wyszła w warzeniu poza Gose i w saksońskim browarze Reichenbrand odtworzyli recepturę z Turyngii.
    Lichtenhainer to stary górnofermentacyjny styl, który podobnie jak Grodzisz jest nieco wędzone i podobnie jak Berliner Weisse do brzeczki dodano bakterie...
    2022-10-17, 21:01
  • darekd
    Widawa, Lichtenhainer
    darekd
    Lichtenhainer czyli niemiecki styl (kwaśna, lekka pszenica, ew. z dodatkiem bakterii kwasu mlekowego. W składzie również słód wędzony).

    Piwo na podstawie receptury piwa Damiana Wadasa "Efekt Placebo", zwycięscy VII Gwiazdkowego Konkursy Piw Domowych organizowanych przez...
    2024-09-05, 22:05
  • dadek
    Niemcy, München, Schillerstraße 23, Schiller Bräu
    dadek
    Targi Drinktec w Monachium to wielka impreza na której nie brakuje piwa, jednak tradycją jest że każdego dnia po zamknięciu hal wystawowych odwiedzamy jakiś miejscowy browar.
    Na pierwszy ogień 15.09.2025 trafiliśmy do Schiller Bräu znajdującego się w ścisłym centrum niedaleko Hauptbahnhof....
    2025-12-05, 00:45
  • dadek
    Niemcy, Mönchhagen, An der Postsäule 1, Maennerhobby Brennerei&Brauerei
    dadek
    Miejscowość Mönchhagen jest położona 13 km na północny wschód od Rostocku. W ciągu 11 minut łatwo się tu dostać pociągami kursującymi co godzinę (w szczycie co 40 minut). Co prawda budynek browaru stoi blisko toru, jednak ze stacji trzeba dojść 1300 m chodnikiem wzdłuż szosy. Ewentualnością...
    2025-08-20, 03:14
  • e-prezes
    Biały, Kawowa Pokusa
    e-prezes
    4,5 % alk. (pewnie z racji laktozy gęstości nie podali). Termin do 20.04.2025

    Akurat za milk stoutami nie przepadam i pewnie dlatego nie będę obiektywny. Stouty wszelakie jednak lubię i co jakiś czas do milka wracam.

    Już po nalaniu piana znika do zera, nagazowanie minimalne...
    2025-02-12, 15:35
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...