Browar w Łyniewie (Łyniew)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Norman
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2007.09
    • 8

Browar w Łyniewie (Łyniew)

W Łyniewie, około 30 km na południe od Białej Podlaskiej znajdują się ruiny browaru. Browar ten przynajmniej przez pewien czas należał do rodziny Szulców. Nazwisko pisali także Szulz i Schulz. Etykietki z tego browaru znalazłem na stronie Jana Skrzyniarza: http://www.zts.ia.polsl.gliwice.pl/hosil/etykiety.htm. Piotr Szulc (1834 - 1922), pradziadek mojej mamy wymieniony jest na jednej z etykiet a na drugiej jest wymieniony jego syn, Aleksander Szulc (1874-1939). Więcej informacji jest na stronie poświęconej genealogii mojej rodziny http://www.pieniazek.com. Gdzieś powinienem mieć zdjęcie ruin tego browaru – jak je znajdę, to zamieszczę. Czy ktoś wie więcej o historii tego browaru?
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19330

Dodaje poprawny link do etykiet.

Comment

• e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19330

W galerii browar.biz są nawet zdjęcia pozostałości browaru:

zdjęcie 1
      zdjęcie 2
      zdjęcie 3

Comment

• Norman
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2007.09
        • 8

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
        W galerii browar.biz są nawet zdjęcia pozostałości browaru:

zdjęcie 1
        zdjęcie 2
        zdjęcie 3
        Już je widziałem. Dzięki!!!

Comment

Related Topics

Collapse

• pietrus96
          Osad w butelkach
          pietrus96
          Cześć,
          dawno nie warzyłem jednak planuję coś upichcić. Powoli się przygotowując znowu wróciłem do tematu który mnie nurtuje od dłuższego czasu. Mianowicie czystość butelek do których rozlewane jest piwo. Mianowicie chyba jak każdy piwowar korzystam powtórnie z butelek z piw które...
          2024-01-13, 21:24
        • heckler
          Czechy, Jince, Eškova 33, Pivovar Malý Janek
          heckler
          W miasteczku Jince dawny Pivovar Vilém od początku roku 2020 zmienił właściciela, oraz zmienił nazwę. Całość przejął dawny kontraktowy browar
          Malý Janek
          i właśnie pod tą nazwą obecnie działa. Generalnie jest to większy kompleks w którego skład wchodzi-restauracja, hotel i browar.
          ...
          2025-08-20, 11:33
        • bastion
          Słowacja, Podkylava 75, Pivovar Elias. ( Bez wyszynku)
          bastion
          Browar ten działający w malowniczych okolicach Małych Karpat, umiejscowiony jest w małej wsi, w okolicy której nie przebiegają żadne ważniejsze ciągi komunikacyjne.
          W związku z tym dostanie się tam komunikacją publiczną wymaga nieco ''główkowania''.
          Akurat miałem to szczęście...
          2023-07-31, 21:14
        • darekd
          DouGall’s [Amalti], West Coast IPA
          darekd
          Niełatwo było znaleźć pochodzenie tego piwa, bo Amalti to kontraktowiec z kastylijskiego Valladolid a na puszce widnieje jako producent Cervezas Artesanales de Cantabria z Liérganes w Knatabrii. Na ggogle mapsie pod tym adresem widnieje browar DouGall’s. Piwo jest bezglutenowe, a takich właśnie...
          2025-07-27, 01:33
        • slawekkazek
          200 lat browaru w Połczynie-Zdroju. Historia opowiedziana zdjęciami.
          slawekkazek
          Z okazji 200 lecie browaru w Połczynie-Zdroju ukazała się okolicznościowa książka. Nie jest to klasyczna monografia - do opowiedzenia historii browaru posłużył unikalny zbiór fotografii. Zestawione zostało tez kalendarium. Premiera książki miała miejsce 13 lipca podczas festyny na dziedzińcu...
          2025-07-21, 09:54
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...