Lodówka z Żywca
Collapse
X
-
Prezentowana na zdjęciu lodówka pochodzi z lat 30-tych XX wieku i była użyczana przez browar patronackim lokalom do przechowywania żywieckiego piwa butelkowego.
Miałem okazję zakupić już trzy takie lodówki, cieszą oko turystów w muzeum i piwiarni w browarze żywieckim. -
Dziękuję za informację, myslalem że jest ona z trochę wcześniejszego okresu. Moja jest bardzo skornikowana i poniszczona więc oddałem ją do renowacji. Jeżli jest to możliwe prosiłbym o zdjęcia pańskich lodówek tak aby jak najlepiej oddać klimat tamtych czasów. Wydaje mi się że po wojnie była ona "odświeżana" bo w wewnątrz jest druga blacha przykrywająca orginał, kran jest mosiężny a klamka już nie więc pewnie została podmieniona, co do koloru to również wydaje mi się że została odmalowana.Comment
Related Topics
Collapse
-
W kolekcji szkiełek Żywca z serii Żywiecka Szkoła Piwowarska posiadam: pokal Bock, szklanka Białe, kufel Marcowe, szklanka Saison, szklanka APA, pokal Porter, pokal Szampańskie, szklanka IPA, szklanka Amerykańskie Pszeniczne, pokal Belgijskie Ale. Czy jest coś jeszcze? Czy są wersje miniaturowe...
-
Channel: Moje zbieranie
-
-
Mlejn, to kolejny ,wiejski, browarek, który powstał na skraju malutkiej wioski Rozstání oddalonej o niespełna osiem kilometrów od Moravská Třebová. Browar zajmuje część kompleksu starego młyna, który stoi tuż przy drodze, zaraz za torami kolejowymi i u podnóża górki Doubravice....
-
Channel: Czechy
-
-
Skusiła nas oferta różnych kraftów na kranach. W przeciwieństwie do Frýdek-Místek, Jiřího Trnky 82, Pivovárek Morava który leży w części Mistek, Pivní Zkušebna jest we Frýdku. Przeszliśmy sobie spacerkiem stamtąd. Do dworca jakieś 2km.
Okolica trochę straszy, bar jest zlokalizowany...-
Channel: Czechy
-
-
Jedyny obecnie browar w tym pięknym zabytkowym mieście, powstał w 1995 roku. Znajduje się naprzeciw jednego z portowych nabrzeży, w odległości 800 m od dworca kolejowego. 3-piętrowy (z poddaszem) szachulcowy budynek, gdzie konstrukcja z czarnych belek wypełniona jest czerwoną cegłą, datowany...
-
Channel: Niemcy
-
-
Lokal znajduje się na warszawskim Targówku, niedaleko stacji metra Kondratowicza i zielonych terenów Parku Bródnowskiego.
Godziny otwarcia:
Poniedziałek – Czwartek: 12:00 – 22:00
Piątek: 12:00 – 23:00
Sobota: 12:00 – 23:00
Niedziela: 12:00 – 22:00
Strona...-
Channel: Warszawa
2025-08-23, 23:08 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment