Ogłoszenie

Collapse

Orgniazujesz ODPŁATNĄ ciekawą piwną imprezę? Sprawdź zasady zamieszczania informacji komercyjnych.

Cieszy nas każda ciekawa inicjatywa piwna w kraju. W BrowarBizie doceniamy takie działania w szczególności.

Nasz serwis funkcjonuje nieodpłatnie dla Użytkowników wykorzystujących go do celów niekomercyjnych. Zamieszczanie wszelkich informacji w celach komercyjnych* - jest dozwolone wyłącznie po uprzednim uzgodnieniu tych spraw z właścicielem strony.

Zastrzegliśmy sobie to w regulaminie:

który wymaga akceptacji podczas rejestracji w serwisie.

* informacja komercyjna = informacja pozostająca w związku z prowadzoną działalnością lub zamieszczana na prośbę osób prowadzących tę działalność (nie jest to definicja sztywna)

Dla organizatorów ciekawych imprez piwnych dostępnych dla gości odpłatnie oferujemy dwa warianty współpracy:
  • Patronat medialny BrowarBizu - nieodpłatna, wzajemna forma promocji Imprezy w BrowarBizie (bannery, mailing, dedykowany wątek, itp.) i BrowarBizu na Imprezie (na materiałach promocyjnych Imprezy i na miejscu).
  • Współpraca reklamowa na zasadach komercyjnych.
    Np. dla kiełkujących projektów możliwość prowadzenia dedykowanego wątku to koszt 70 zł brutto rocznie, czyli wystarczy stać się tzw. PremiumUżytkownikiem BrowarBizu. Inne formy reklamy - w Kurierze Piwnym (biuletyn emailowy), bannery w BrowarBizie itp. są także dostępne.


Prezentacja komercyjnej oferty i wypowiadania się w imieniu tego rodzaju przedsięwzięcia na naszym Forum wymaga nawiązania oficjalnej współpracy w którymś z ww. wariantów.

BrowarBiz szerzy wiedzę piwną i dociera do tysięcy osób zainteresowanych tematem piwnym w sposób szczególny. Ponosimy duże koszty jego funkcjonowania i liczymy w tym wypadku na zrozumienie i wzajemność.

W razie pytań prosimy pisać na imprezy@browar.biz lub dzwonić pod nr
77 542 12 12 (wewn. #2 BrowarBiz) w godzinach 9:00-16:00.

Dziękujemy za uwagę.
Art & Maggyk
See more
See less

2014.10.10-12 - Warszawa, Warszawski Festiwal Piwa

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • nonFelix
    Senior
    • 12-2009
    • 109

    #31
    Mazowiecki Oddział Terenowy PSPD ma zaszczyt zaprosić wszystkich piwowarów (i nie tylko) do Strefy Piwowara Domowego na Warszawskim Festiwalu Piwa.

    W programie nie zabraknie atrakcji dla każdego, bez względu na wiedzę i doświadczenie w domowym warzeniu piwa. Przygotowaliśmy szereg wykładów prowadzonych przez doświadczonych piwowarów domowych, blogerów i browarników rzemieślniczych.

    Większość wykładów jest bezpłatna. Dla osób bardziej doświadczonych, przygotowaliśmy bloki płatnych wykładów specjalistycznych. Prowadzić je będą doświadczeni piwowarzy domowi i rzemieślniczy, m.in. podwójny zwycięzca Grand Championa Czesław „dagome” Dziełak, Piotr „coder” Wypych z browaru Artezan czy Michał Kopik z blogu Piwny Garaż i browaru Kingpin.

    Cena za jeden wykład wynosi 25 zł, dla członków PSPD 20 zł. Przygotowaliśmy też karnet na wszystkie wykłady na 2 dni (6 wykładów), który kosztuje odpowiednio 100 zł i 80 zł dla członków PSPD. Oczywiście wśród wykładów bezpłatnych nie zabraknie również ciekawych tematów. Wykład o drożdżach poprowadzi Filip Paprocki z pierwszej polskiej firmy produkującej płynne drożdże - Fermentum Mobile. Dowiemy się z niego nie tylko o historii Saccharomyces , ale również o tym jak powstała firma Fermentum Mobile i jakie ma plany na przyszłość. W sobotę „gwoździem programu” będzie ogłoszenie wyników II Warszawskiego Konkursu Piw Domowych. Zapraszamy również na panel dyskusyjny o polskiej scenie piwnej z udziałem przedstawicieli kilku czołowych polskich browarów rzemieślniczych. Oprócz samych wykładów będzie można obejrzeć również stoiska na których zostaną zaprezentowane surowce piwowarskie, przybliżymy cały proces warzenia piwa w domu, a także zaprezentujemy przykłady specjalistycznego szkła do degustacji piwa.

    Szczegółowy harmonogram wykładów jest dostępny na stronie http://warszawskifestiwalpiwa.pl/program.htm. Można się tam również dowiedzieć o szczegółach zapisu na wykłady płatne.

    Comment

    • zmora
      Junior
      • 01-2004
      • 21

      #32
      Wreszcie gdzieś mam blisko - jakieś 7 minut spacerkiem. O ile akurat nie będę musiała pracować, to się przespaceruję.

      Comment

      • becik
        Senior
        • 07-2002
        • 14999

        #33
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nonFelix Wyświetlenie odpowiedzi
        Jasne, najlepsze foodtracki jakie znaleźliśmy: Chyży Wół, Beef'N'Roll, Burning Hands & Plates, Foodlovers, restauracja Green Peas, kawa z kawiarni Relax Cafe.
        Hamburgery po 20 zł tanio na pewno nie będzie
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

        Comment

        • Cooper
          Senior
          • 11-2002
          • 6055

          #34
          Browary drogie to i zagrycha do nich nie może być tania
          Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
          1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

          Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

          Comment

          • Pancernik
            Senior
            • 09-2005
            • 9733

            #35
            Po drodze możesz przejść przez Galerię Mokotów, tam są hamburgery nieco tańsze... .

            Comment

            • jacer
              Senior
              • 03-2006
              • 9875

              #36
              W domu nie możecie się nażryć i wziąć ze sobą kanapki?
              Last edited by jacer; 19-09-2014, 15:19.
              Milicki Browar Rynkowy
              Grupa STYRIAN

              (1+sqrt5)/2
              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
              "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
              No Hops, no Glory :)

              Comment

              • e-prezes
                Senior
                • 05-2002
                • 19167

                #37
                W obiekcie jest restauracja, cytuję za stroną firmy:
                Bar o ciekawym wystroju wnętrza, utrzymanym w klimacie śródziemnomorskim; ma 62 miejsca. Smaczne jedzenie jest przygotowywane na miejscu, a menu zostaje dopasowane do życzeń klienta i charakteru spotkania.
                Dostosują Ci coś na Twoją kieszeń Beciku


                [edyta]

                Brakuje mi na liście wystawców następujących browarów: kontraktowców - Browar Centralny (Piwa Rzemieślnicze), Bazyliszek, Raduga, Wrężel i Chmielarium oraz rzemieślniczego Kormorana, by lista była kompletna. A skoro jest na liście kilka czeskich niekoniecznie craftowych to czemu nie inne polskie, typu Amber, Bojanowo, Ciechan czy Lwówek?
                Last edited by e-prezes; 25-09-2014, 12:28.

                Comment

                • sodom
                  Senior
                  • 12-2002
                  • 351

                  #38
                  Czy bilet będzie jednorazowego wstępu, czy wielokrotnego?

                  Comment

                  • MINIAKos
                    Senior
                    • 02-2010
                    • 151

                    #39
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sodom Wyświetlenie odpowiedzi
                    Czy bilet będzie jednorazowego wstępu, czy wielokrotnego?
                    Ze strony wynika, że jak przed festiwalem kupisz zestaw to jest bilet na cały festiwal, inaczej jednorazowe.

                    Comment

                    • e-prezes
                      Senior
                      • 05-2002
                      • 19167

                      #40
                      Na festiwalu będzie miało premierę pewnie nie jedno piwo. Browar Ninkasi zaprezentuje piwo 'Black Witch' uwarzone wspólnie z Bierfabrik z Berlina. Berliński mikrus ma w swoim portfolio piwo Spent Maple Walnut Stout, więc mam nadzieję, że to będzie właśnie coś takiego.

                      Comment

                      • emes
                        Nadszyszkownik Chmielowy
                        • 08-2003
                        • 4275

                        #41
                        Patrząc na listę browarów jest w czym wybierać. Poza tym w jednym miejscu będzie wiele multitapów, pubów, nie będzie trzeba się daleko przemieszczać od jednego do drugiego.

                        Comment

                        • e-prezes
                          Senior
                          • 05-2002
                          • 19167

                          #42
                          A ja myślałem, że każdy browar będzie miał swoje stoisko, a to będzie bardziej spęd multitapów i knajp warszawskich.

                          Comment

                          • nonFelix
                            Senior
                            • 12-2009
                            • 109

                            #43
                            Browary w większości nie mają licencji detalicznych (ani profesjonalnych barmanów). A Warszawskie multitapy są tylko 3.

                            Comment

                            • Pankracy
                              Senior
                              • 10-2007
                              • 2769

                              #44
                              Każdy z wystawców wystąpił ponoć o jednorazową koncesję na sprzedaż alkoholu w terminie festiwalu.

                              Comment

                              • bzium1986
                                Member
                                • 06-2009
                                • 86

                                #45
                                Tak, wystawcy musieli wystąpić o jednorazową koncesję. Jednak do tego potrzeba zezwolenia detaliczne, które browary raczej nie posiadają (pomijam restauracyjne).

                                No i rzadko który browar posiada własny osprzęt do rozlewu, kasę fiskalną, odpowiednią kadrę w niemałej ilości, lodówki, magazyn w Warszawie, etc. Nie dziwne, że znaczną część wystawców stanowią multitapy, bo mają możliwości techniczne, którymi producenci nie dysponują.
                                Last edited by bzium1986; 25-09-2014, 12:35.

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎