A ja jestem za i nawet tak w ten dzień uczyniłem, będąc w południe na pizzy w samych kraftach i przy okazji robiąc przedbiegi z porterami przed wieczornym wypadem. Przyjemne z pożytecznym. Nie wiem dlaczego niby nie miałbym sobie w ciągu dnia nie zachodzić na takie połączone przyjemności.
Ok na dwóch małych pizzach, bo po łyżwach wpadliśmy do vis a vis
Ogłoszenie
Collapse
Orgniazujesz ODPŁATNĄ ciekawą piwną imprezę? Sprawdź zasady zamieszczania informacji komercyjnych.
Cieszy nas każda ciekawa inicjatywa piwna w kraju. W BrowarBizie doceniamy takie działania w szczególności.
Nasz serwis funkcjonuje nieodpłatnie dla Użytkowników wykorzystujących go do celów niekomercyjnych. Zamieszczanie wszelkich informacji w celach komercyjnych* - jest dozwolone wyłącznie po uprzednim uzgodnieniu tych spraw z właścicielem strony.
Zastrzegliśmy sobie to w regulaminie:
który wymaga akceptacji podczas rejestracji w serwisie.
* informacja komercyjna = informacja pozostająca w związku z prowadzoną działalnością lub zamieszczana na prośbę osób prowadzących tę działalność (nie jest to definicja sztywna)
Dla organizatorów ciekawych imprez piwnych dostępnych dla gości odpłatnie oferujemy dwa warianty współpracy:
Prezentacja komercyjnej oferty i wypowiadania się w imieniu tego rodzaju przedsięwzięcia na naszym Forum wymaga nawiązania oficjalnej współpracy w którymś z ww. wariantów.
BrowarBiz szerzy wiedzę piwną i dociera do tysięcy osób zainteresowanych tematem piwnym w sposób szczególny. Ponosimy duże koszty jego funkcjonowania i liczymy w tym wypadku na zrozumienie i wzajemność.
W razie pytań prosimy pisać na imprezy@browar.biz lub dzwonić pod nr
77 542 12 12 (wewn. #2 BrowarBiz) w godzinach 9:00-16:00.
Dziękujemy za uwagę.
Art & Maggyk
Nasz serwis funkcjonuje nieodpłatnie dla Użytkowników wykorzystujących go do celów niekomercyjnych. Zamieszczanie wszelkich informacji w celach komercyjnych* - jest dozwolone wyłącznie po uprzednim uzgodnieniu tych spraw z właścicielem strony.
Zastrzegliśmy sobie to w regulaminie:
który wymaga akceptacji podczas rejestracji w serwisie.
* informacja komercyjna = informacja pozostająca w związku z prowadzoną działalnością lub zamieszczana na prośbę osób prowadzących tę działalność (nie jest to definicja sztywna)
Dla organizatorów ciekawych imprez piwnych dostępnych dla gości odpłatnie oferujemy dwa warianty współpracy:
- Patronat medialny BrowarBizu - nieodpłatna, wzajemna forma promocji Imprezy w BrowarBizie (bannery, mailing, dedykowany wątek, itp.) i BrowarBizu na Imprezie (na materiałach promocyjnych Imprezy i na miejscu).
- Współpraca reklamowa na zasadach komercyjnych.
Np. dla kiełkujących projektów możliwość prowadzenia dedykowanego wątku to koszt 70 zł brutto rocznie, czyli wystarczy stać się tzw. PremiumUżytkownikiem BrowarBizu. Inne formy reklamy - w Kurierze Piwnym (biuletyn emailowy), bannery w BrowarBizie itp. są także dostępne.
Prezentacja komercyjnej oferty i wypowiadania się w imieniu tego rodzaju przedsięwzięcia na naszym Forum wymaga nawiązania oficjalnej współpracy w którymś z ww. wariantów.
BrowarBiz szerzy wiedzę piwną i dociera do tysięcy osób zainteresowanych tematem piwnym w sposób szczególny. Ponosimy duże koszty jego funkcjonowania i liczymy w tym wypadku na zrozumienie i wzajemność.
W razie pytań prosimy pisać na imprezy@browar.biz lub dzwonić pod nr
77 542 12 12 (wewn. #2 BrowarBiz) w godzinach 9:00-16:00.
Dziękujemy za uwagę.
Art & Maggyk
See more
See less
2017.01.21 - Święto Porteru Bałtyckiego
Collapse
X
-
Jeśli chodzi o dzieci to przy piwie cudze mi nie przeszkadzają. Własne owszem, i to bardzo
Leave a comment:
-
-
becik - wydaje mi się, że doszukujesz się spisku tam gdzie go nie ma. Jeżeli knajpa miała dużą dostępną ilość jakiegoś porteru to nie wierzę, że trzymała to do późnej godziny. Jeśli natomiast była to jedna beczka jakiegoś "specjału" (np. IP) to bardzo dobrze, że nie wypuścili tego na otwarcie knajpy, bo spora grupa ludzi pracuje w soboty, lub sobota jest dla nich jedynym dniem, kiedy mogą coś załatwić/kupić używając auta i do pubu mogą dotrzeć w godzinach późniejszych. Zdecydowanie mniej jest osób, które wychodzą do roboty w sobotni wieczór.
P.S. Dołączam swoje zdecydowane NIE w temacie udziału dzieci.
Leave a comment:
-
-
Czyli wychodzi na to, że to (celowe) pomijanie lokali to spisek. MASOŃSKI!!!
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Warzywo Wyświetlenie odpowiedziCo do pomysłów to brakuje mi jakiejś knajpy która zainteresuje się rodzinami i wymyśli coś co pozwoli przyjść z dzięćmi
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi1. Dlaczego w niektórych lokalach portery zamiast być lane od przysłowiowego samego rana są dostępne dopiero od określonych godzin?
2. Dlaczego z okazji DPB w spisie lokali umieszczanych na forum czy FB także oferujących portery, z jakichś względów są one pomijane (np Piw paw, U Pana Michała).
3. Czy w związku z pkt 2 jest jakieś tajemne stowarzyszenie, w którym mogą uczestniczyć tylko wybrane lokale. a pozostałe są pomijane? I to celowo?
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziStanowczo mówię NIE.
Dzieci do przedszkoli, ogródków jordanowskich, placów zabaw i innych takich.
W knajpie oczekuję klimatu pubowego, stonowanych dźwięków i ciekawej oferty gastronomicznej, w tym piwa (porterów).
Stanowcze NIE raz jeszcze .
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Warzywo Wyświetlenie odpowiedziCo do pomysłów to brakuje mi jakiejś knajpy która zainteresuje się rodzinami i wymyśli coś co pozwoli przyjść z dzięćmi (jakiś konkurs malowanek, pokaz bajek na dużym ekranie typu baltazar gąbka (pasuje do porterów) itp.)
Dzieci do przedszkoli, ogródków jordanowskich, placów zabaw i innych takich.
W knajpie oczekuję klimatu pubowego, stonowanych dźwięków i ciekawej oferty gastronomicznej, w tym piwa (porterów).
Stanowcze NIE raz jeszcze .
Leave a comment:
-
-
Dzień Porteru świetny, idea świetna.
Mam nadzieję, że już co roku będzie i z roku na rok dostępność porterów będzie naprawdę coraz większa.
Tylko mam kilka pytań:
1. Dlaczego w niektórych lokalach portery zamiast być lane od przysłowiowego samego rana są dostępne dopiero od określonych godzin?
2. Dlaczego z okazji DPB w spisie lokali umieszczanych na forum czy FB także oferujących portery, z jakichś względów są one pomijane (np Piw paw, U Pana Michała).
3. Czy w związku z pkt 2 jest jakieś tajemne stowarzyszenie, w którym mogą uczestniczyć tylko wybrane lokale. a pozostałe są pomijane? I to celowo?
Leave a comment:
-
-
A propos rodzin. To wypadałoby uwarzyć w takim razie jakiegoś portera dla juniorów. Porter bezalkoholowy, tego chyba jeszcze nie było?
Leave a comment:
-
-
trudno nie zgodzić się z podsumowaniem Masona. Pod względem wyboru, udziału lokali i jakości porterów nie było źle, a było nawet dobrze.
O cenach powiedzmy nie dyskutujmy ale mam nadzieję, że wszyscy pójdą po rozum do głowy i się nieco chociaż "schłodzą".
Co do pomysłów to brakuje mi jakiejś knajpy która zainteresuje się rodzinami i wymyśli coś co pozwoli przyjść z dzięćmi (jakiś konkurs malowanek, pokaz bajek na dużym ekranie typu baltazar gąbka (pasuje do porterów) itp.) i przede wszystkim żeby portery podłączane były od początku otwarcia lokalu.
a może minifestiwal porteru i stoiska knajp na jakimś placu typu targ rybny na placu czy targ śniadanowy - wiem koszty by wzrosły ale może warto chociaż wybadać ile by to kosztowało - wtedy można by już zrobić scenę (mini) itp.
Marzy mi się trochę większy rozmach dla całych rodzin, a nie tylko lanie porteru za mega cenę o póxnej godzinie przez 10 minut
Coś co wyzwoli w ludziach chęć picia tych piw nie tylko przez chwilę jednego dnia i nie tylko dlatego, że to lansik.
Leave a comment:
-
-
Krótkie podsumowanie tegorocznej edycji:
Browary dopisały, było z czego wybierać. Od początku roku polskie browary wypuściły już osiem nowych porterów, plus jedna zagraniczna kooperacja, jedna nowa wersja zeszłorocznego porteru i osławiona druga warka zeszłorocznego hitu. A kolejne w drodze, w sumie w tym roku nowych porterów bałtyckich będzie przynajmniej 21. A rok jeszcze długi
Puby - tutaj także było lepiej niż rok temu, było ich ponad 70 z porterami na kranach. Poza Polską na razie skromnie: jeden lokal z Berlina i jeden z Aarhus.
W przyszłym roku oczywiście ma być jeszcze lepiej . Pomysły są, teraz tylko trzeba przysiąść do ich realizacji.
Leave a comment:
-
-
Ufff, poranek był ciężki. Porter z Okocimia został na dzisiaj i była to najlepsza rzecz, jaką mogłem wczoraj zrobić. Właśnie teraz smakuje wybornie
Dzień porteru uważam za uczczony.
Leave a comment:
-
Leave a comment: