Ogłoszenie

Collapse

Orgniazujesz ODPŁATNĄ ciekawą piwną imprezę? Sprawdź zasady zamieszczania informacji komercyjnych.

Cieszy nas każda ciekawa inicjatywa piwna w kraju. W BrowarBizie doceniamy takie działania w szczególności.

Nasz serwis funkcjonuje nieodpłatnie dla Użytkowników wykorzystujących go do celów niekomercyjnych. Zamieszczanie wszelkich informacji w celach komercyjnych* - jest dozwolone wyłącznie po uprzednim uzgodnieniu tych spraw z właścicielem strony.

Zastrzegliśmy sobie to w regulaminie:
http://www.browar.biz/c.php?do=re
który wymaga akceptacji podczas rejestracji w serwisie.

* informacja komercyjna = informacja pozostająca w związku z prowadzoną działalnością lub zamieszczana na prośbę osób prowadzących tę działalność (nie jest to definicja sztywna)

Dla organizatorów ciekawych imprez piwnych dostępnych dla gości odpłatnie oferujemy dwa warianty współpracy:
  • Patronat medialny BrowarBizu - nieodpłatna, wzajemna forma promocji Imprezy w BrowarBizie (bannery, mailing, dedykowany wątek, itp.) i BrowarBizu na Imprezie (na materiałach promocyjnych Imprezy i na miejscu).
  • Współpraca reklamowa na zasadach komercyjnych.
    Np. dla kiełkujących projektów możliwość prowadzenia dedykowanego wątku to koszt 70 zł brutto rocznie, czyli wystarczy stać się tzw. PremiumUżytkownikiem BrowarBizu. Inne formy reklamy - w Kurierze Piwnym (biuletyn emailowy), bannery w BrowarBizie itp. są także dostępne.


Prezentacja komercyjnej oferty i wypowiadania się w imieniu tego rodzaju przedsięwzięcia na naszym Forum wymaga nawiązania oficjalnej współpracy w którymś z ww. wariantów.

BrowarBiz szerzy wiedzę piwną i dociera do tysięcy osób zainteresowanych tematem piwnym w sposób szczególny. Ponosimy duże koszty jego funkcjonowania i liczymy w tym wypadku na zrozumienie i wzajemność.

W razie pytań prosimy pisać na imprezy@browar.biz lub dzwonić pod nr
77 542 12 12 (wewn. #2 BrowarBiz) w godzinach 9:00-16:00.

Dziękujemy za uwagę.
Art & Maggyk
See more
See less

2017.01.21 - Święto Porteru Bałtyckiego

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • fuliano
    replied
    A ja jestem za i nawet tak w ten dzień uczyniłem, będąc w południe na pizzy w samych kraftach i przy okazji robiąc przedbiegi z porterami przed wieczornym wypadem. Przyjemne z pożytecznym. Nie wiem dlaczego niby nie miałbym sobie w ciągu dnia nie zachodzić na takie połączone przyjemności.
    Ok na dwóch małych pizzach, bo po łyżwach wpadliśmy do vis a vis
    Last edited by fuliano; 25-01-2017, 11:52.

    Leave a comment:


  • sodom
    replied
    Dzieciom przy piwie, stanowcze nie.

    Leave a comment:


  • leona
    replied
    Jeśli chodzi o dzieci to przy piwie cudze mi nie przeszkadzają. Własne owszem, i to bardzo

    Leave a comment:


  • AndrewZG
    replied
    becik - wydaje mi się, że doszukujesz się spisku tam gdzie go nie ma. Jeżeli knajpa miała dużą dostępną ilość jakiegoś porteru to nie wierzę, że trzymała to do późnej godziny. Jeśli natomiast była to jedna beczka jakiegoś "specjału" (np. IP) to bardzo dobrze, że nie wypuścili tego na otwarcie knajpy, bo spora grupa ludzi pracuje w soboty, lub sobota jest dla nich jedynym dniem, kiedy mogą coś załatwić/kupić używając auta i do pubu mogą dotrzeć w godzinach późniejszych. Zdecydowanie mniej jest osób, które wychodzą do roboty w sobotni wieczór.

    P.S. Dołączam swoje zdecydowane NIE w temacie udziału dzieci.

    Leave a comment:


  • Pancernik
    replied
    Czyli wychodzi na to, że to (celowe) pomijanie lokali to spisek. MASOŃSKI!!!

    Leave a comment:


  • Mason
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Warzywo Wyświetlenie odpowiedzi
    Co do pomysłów to brakuje mi jakiejś knajpy która zainteresuje się rodzinami i wymyśli coś co pozwoli przyjść z dzięćmi
    No to do boju, zainteresuj jakąś przyjazną dzieciom restaurację tematem porterów.

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
    1. Dlaczego w niektórych lokalach portery zamiast być lane od przysłowiowego samego rana są dostępne dopiero od określonych godzin?
    Pytaj w owych danych lokalach, każdy wyznaczał takie godziny jakie chciał. Pewnie ma to związek z tym, kiedy w danym lokalu najwięcej się dzieje, kiedy jest najwięcej ludzi. Praktycznie wszystkie wydarzenia w multitapach zaczynają się w godzinach wieczornych.

    2. Dlaczego z okazji DPB w spisie lokali umieszczanych na forum czy FB także oferujących portery, z jakichś względów są one pomijane (np Piw paw, U Pana Michała).
    3. Czy w związku z pkt 2 jest jakieś tajemne stowarzyszenie, w którym mogą uczestniczyć tylko wybrane lokale. a pozostałe są pomijane? I to celowo?
    Pisałem maile do ponad 100 lokali w Polsce z informacją o wydarzeniu. Wszyscy którzy w jakiś sposób zareagowali zostali dodani. Nie tylko mailowo, także ci którzy w jakikolwiek sposób zakomunikowali o wydarzeniu na fb. Piw Pawie byłyby na liście, ale wrzuciły wzmiankę za późno.

    Leave a comment:


  • Prusak
    replied
    No chyba, że piją bezalkoholowe.

    Leave a comment:


  • jacekwerner
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
    Stanowczo mówię NIE.
    Dzieci do przedszkoli, ogródków jordanowskich, placów zabaw i innych takich.
    W knajpie oczekuję klimatu pubowego, stonowanych dźwięków i ciekawej oferty gastronomicznej, w tym piwa (porterów).
    Stanowcze NIE raz jeszcze .
    Popieram w całej rozciągłości - dzieci z piwem źle się komponują.

    Leave a comment:


  • Pancernik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Warzywo Wyświetlenie odpowiedzi
    Co do pomysłów to brakuje mi jakiejś knajpy która zainteresuje się rodzinami i wymyśli coś co pozwoli przyjść z dzięćmi (jakiś konkurs malowanek, pokaz bajek na dużym ekranie typu baltazar gąbka (pasuje do porterów) itp.)
    Stanowczo mówię NIE.
    Dzieci do przedszkoli, ogródków jordanowskich, placów zabaw i innych takich.
    W knajpie oczekuję klimatu pubowego, stonowanych dźwięków i ciekawej oferty gastronomicznej, w tym piwa (porterów).
    Stanowcze NIE raz jeszcze .

    Leave a comment:


  • becik
    replied
    Dzień Porteru świetny, idea świetna.
    Mam nadzieję, że już co roku będzie i z roku na rok dostępność porterów będzie naprawdę coraz większa.
    Tylko mam kilka pytań:
    1. Dlaczego w niektórych lokalach portery zamiast być lane od przysłowiowego samego rana są dostępne dopiero od określonych godzin?
    2. Dlaczego z okazji DPB w spisie lokali umieszczanych na forum czy FB także oferujących portery, z jakichś względów są one pomijane (np Piw paw, U Pana Michała).
    3. Czy w związku z pkt 2 jest jakieś tajemne stowarzyszenie, w którym mogą uczestniczyć tylko wybrane lokale. a pozostałe są pomijane? I to celowo?

    Leave a comment:


  • Prusak
    replied
    A propos rodzin. To wypadałoby uwarzyć w takim razie jakiegoś portera dla juniorów. Porter bezalkoholowy, tego chyba jeszcze nie było?

    Leave a comment:


  • Warzywo
    replied
    trudno nie zgodzić się z podsumowaniem Masona. Pod względem wyboru, udziału lokali i jakości porterów nie było źle, a było nawet dobrze.
    O cenach powiedzmy nie dyskutujmy ale mam nadzieję, że wszyscy pójdą po rozum do głowy i się nieco chociaż "schłodzą".
    Co do pomysłów to brakuje mi jakiejś knajpy która zainteresuje się rodzinami i wymyśli coś co pozwoli przyjść z dzięćmi (jakiś konkurs malowanek, pokaz bajek na dużym ekranie typu baltazar gąbka (pasuje do porterów) itp.) i przede wszystkim żeby portery podłączane były od początku otwarcia lokalu.
    a może minifestiwal porteru i stoiska knajp na jakimś placu typu targ rybny na placu czy targ śniadanowy - wiem koszty by wzrosły ale może warto chociaż wybadać ile by to kosztowało - wtedy można by już zrobić scenę (mini) itp.
    Marzy mi się trochę większy rozmach dla całych rodzin, a nie tylko lanie porteru za mega cenę o póxnej godzinie przez 10 minut
    Coś co wyzwoli w ludziach chęć picia tych piw nie tylko przez chwilę jednego dnia i nie tylko dlatego, że to lansik.

    Leave a comment:


  • Mason
    replied
    Krótkie podsumowanie tegorocznej edycji:
    Browary dopisały, było z czego wybierać. Od początku roku polskie browary wypuściły już osiem nowych porterów, plus jedna zagraniczna kooperacja, jedna nowa wersja zeszłorocznego porteru i osławiona druga warka zeszłorocznego hitu. A kolejne w drodze, w sumie w tym roku nowych porterów bałtyckich będzie przynajmniej 21. A rok jeszcze długi
    Puby - tutaj także było lepiej niż rok temu, było ich ponad 70 z porterami na kranach. Poza Polską na razie skromnie: jeden lokal z Berlina i jeden z Aarhus.
    W przyszłym roku oczywiście ma być jeszcze lepiej . Pomysły są, teraz tylko trzeba przysiąść do ich realizacji.

    Leave a comment:


  • becik
    replied
    Dziś
    Bazyliszek HWDP
    Projekt Bornholm
    Porter Żywiecki

    Leave a comment:


  • Pinio74
    replied
    Ufff, poranek był ciężki. Porter z Okocimia został na dzisiaj i była to najlepsza rzecz, jaką mogłem wczoraj zrobić. Właśnie teraz smakuje wybornie
    Dzień porteru uważam za uczczony.

    Leave a comment:

Working...
X