A ja jestem za i nawet tak w ten dzień uczyniłem, będąc w południe na pizzy w samych kraftach i przy okazji robiąc przedbiegi z porterami przed wieczornym wypadem. Przyjemne z pożytecznym. Nie wiem dlaczego niby nie miałbym sobie w ciągu dnia nie zachodzić na takie połączone przyjemności.
Ok na dwóch małych pizzach, bo po łyżwach wpadliśmy do vis a vis
Ostatnia zmiana dokonana przez fuliano; 2017-01-25, 11:52.
becik - wydaje mi się, że doszukujesz się spisku tam gdzie go nie ma. Jeżeli knajpa miała dużą dostępną ilość jakiegoś porteru to nie wierzę, że trzymała to do późnej godziny. Jeśli natomiast była to jedna beczka jakiegoś "specjału" (np. IP) to bardzo dobrze, że nie wypuścili tego na otwarcie knajpy, bo spora grupa ludzi pracuje w soboty, lub sobota jest dla nich jedynym dniem, kiedy mogą coś załatwić/kupić używając auta i do pubu mogą dotrzeć w godzinach późniejszych. Zdecydowanie mniej jest osób, które wychodzą do roboty w sobotni wieczór.
P.S. Dołączam swoje zdecydowane NIE w temacie udziału dzieci.
Co do pomysłów to brakuje mi jakiejś knajpy która zainteresuje się rodzinami i wymyśli coś co pozwoli przyjść z dzięćmi
No to do boju, zainteresuj jakąś przyjazną dzieciom restaurację tematem porterów.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
1. Dlaczego w niektórych lokalach portery zamiast być lane od przysłowiowego samego rana są dostępne dopiero od określonych godzin?
Pytaj w owych danych lokalach, każdy wyznaczał takie godziny jakie chciał. Pewnie ma to związek z tym, kiedy w danym lokalu najwięcej się dzieje, kiedy jest najwięcej ludzi. Praktycznie wszystkie wydarzenia w multitapach zaczynają się w godzinach wieczornych.
2. Dlaczego z okazji DPB w spisie lokali umieszczanych na forum czy FB także oferujących portery, z jakichś względów są one pomijane (np Piw paw, U Pana Michała).
3. Czy w związku z pkt 2 jest jakieś tajemne stowarzyszenie, w którym mogą uczestniczyć tylko wybrane lokale. a pozostałe są pomijane? I to celowo?
Pisałem maile do ponad 100 lokali w Polsce z informacją o wydarzeniu. Wszyscy którzy w jakiś sposób zareagowali zostali dodani. Nie tylko mailowo, także ci którzy w jakikolwiek sposób zakomunikowali o wydarzeniu na fb. Piw Pawie byłyby na liście, ale wrzuciły wzmiankę za późno.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
Stanowczo mówię NIE.
Dzieci do przedszkoli, ogródków jordanowskich, placów zabaw i innych takich.
W knajpie oczekuję klimatu pubowego, stonowanych dźwięków i ciekawej oferty gastronomicznej, w tym piwa (porterów).
Stanowcze NIE raz jeszcze .
Popieram w całej rozciągłości - dzieci z piwem źle się komponują.
Co do pomysłów to brakuje mi jakiejś knajpy która zainteresuje się rodzinami i wymyśli coś co pozwoli przyjść z dzięćmi (jakiś konkurs malowanek, pokaz bajek na dużym ekranie typu baltazar gąbka (pasuje do porterów) itp.)
Stanowczo mówię NIE.
Dzieci do przedszkoli, ogródków jordanowskich, placów zabaw i innych takich.
W knajpie oczekuję klimatu pubowego, stonowanych dźwięków i ciekawej oferty gastronomicznej, w tym piwa (porterów).
Stanowcze NIE raz jeszcze .
Dzień Porteru świetny, idea świetna.
Mam nadzieję, że już co roku będzie i z roku na rok dostępność porterów będzie naprawdę coraz większa.
Tylko mam kilka pytań:
1. Dlaczego w niektórych lokalach portery zamiast być lane od przysłowiowego samego rana są dostępne dopiero od określonych godzin?
2. Dlaczego z okazji DPB w spisie lokali umieszczanych na forum czy FB także oferujących portery, z jakichś względów są one pomijane (np Piw paw, U Pana Michała).
3. Czy w związku z pkt 2 jest jakieś tajemne stowarzyszenie, w którym mogą uczestniczyć tylko wybrane lokale. a pozostałe są pomijane? I to celowo?
trudno nie zgodzić się z podsumowaniem Masona. Pod względem wyboru, udziału lokali i jakości porterów nie było źle, a było nawet dobrze.
O cenach powiedzmy nie dyskutujmy ale mam nadzieję, że wszyscy pójdą po rozum do głowy i się nieco chociaż "schłodzą".
Co do pomysłów to brakuje mi jakiejś knajpy która zainteresuje się rodzinami i wymyśli coś co pozwoli przyjść z dzięćmi (jakiś konkurs malowanek, pokaz bajek na dużym ekranie typu baltazar gąbka (pasuje do porterów) itp.) i przede wszystkim żeby portery podłączane były od początku otwarcia lokalu.
a może minifestiwal porteru i stoiska knajp na jakimś placu typu targ rybny na placu czy targ śniadanowy - wiem koszty by wzrosły ale może warto chociaż wybadać ile by to kosztowało - wtedy można by już zrobić scenę (mini) itp.
Marzy mi się trochę większy rozmach dla całych rodzin, a nie tylko lanie porteru za mega cenę o póxnej godzinie przez 10 minut
Coś co wyzwoli w ludziach chęć picia tych piw nie tylko przez chwilę jednego dnia i nie tylko dlatego, że to lansik.
Krótkie podsumowanie tegorocznej edycji:
Browary dopisały, było z czego wybierać. Od początku roku polskie browary wypuściły już osiem nowych porterów, plus jedna zagraniczna kooperacja, jedna nowa wersja zeszłorocznego porteru i osławiona druga warka zeszłorocznego hitu. A kolejne w drodze, w sumie w tym roku nowych porterów bałtyckich będzie przynajmniej 21. A rok jeszcze długi
Puby - tutaj także było lepiej niż rok temu, było ich ponad 70 z porterami na kranach. Poza Polską na razie skromnie: jeden lokal z Berlina i jeden z Aarhus.
W przyszłym roku oczywiście ma być jeszcze lepiej . Pomysły są, teraz tylko trzeba przysiąść do ich realizacji.
Ufff, poranek był ciężki. Porter z Okocimia został na dzisiaj i była to najlepsza rzecz, jaką mogłem wczoraj zrobić. Właśnie teraz smakuje wybornie
Dzień porteru uważam za uczczony.
Już po raz trzeci świętujemy porterowo. Na razie mało który lokal się ujawnił ze swoimi planami, ale pewnie lada chwila zaczną. Sporo lokali ma zachomikowane beczki porterów w chłodni, a jest z czego wybierać bo z grubsza licząc...
Przyszedł czas na kolejne - XII Koszalińskie Święto Piwa Oktoberfest, które odbędzie się 18 października!
Jak co roku czeka na Was wiele atrakcji oraz konkursów!...
Leave a comment: