Nightly Plum – Browar Zarzecze
Alkohol: 10,2% • Ekstrakt: 28° P • IBU: ?
Styl: Porter bałtycki z dodatkami
Chmiele: Columbus
Dodatki: wędzona śliwka, cynamon
Uwarzono w: Browar Zarzecze (Polska)
Choć oba nieskażone dodatkami bałtyki z Zarzecza były całkiem spoko (choć mam podejrzenie że bazą do wszystkich jest jedno piwo), to ten wpis to ostrzeżenie (albo zachęta dla masochisty) - tak zhańbionego porteru nie piłem jeszcze
Nawet palo santo w IV Mentorze było mniej przes*ane (wybaczcie).
Miała być wędzona śliwka. Ok może cos wpadło do kotła jak śliwka w... ale eeee yy to wędzona ona była co najwyżej uleciałymi wniwecz snami starego palacza. Za to cynamon to dopiero była anty-poezja. To było strasznie niedobre łagodnie ujmując.
Tylko dlatego że jestem skrzywiony i wmówiłem sobie kiedyś że otwartego portera trzeba wypić do końca - to go wypiłem. Krzywiłem się, płakałem i co rusz wykręcałem z niesmakiem ryjka na zmianę. Ale wypiłem. To chyba najgorsze co mogło spotkać portera bałtyckiego.
Newer-ewer.
Pozdrawiam bardzo chłodno tych co to wymyślili, tych co to klepnęli no i tych co potem to uwarzyli.
Alkohol: 10,2% • Ekstrakt: 28° P • IBU: ?
Styl: Porter bałtycki z dodatkami
Chmiele: Columbus
Dodatki: wędzona śliwka, cynamon
Uwarzono w: Browar Zarzecze (Polska)
Choć oba nieskażone dodatkami bałtyki z Zarzecza były całkiem spoko (choć mam podejrzenie że bazą do wszystkich jest jedno piwo), to ten wpis to ostrzeżenie (albo zachęta dla masochisty) - tak zhańbionego porteru nie piłem jeszcze
Nawet palo santo w IV Mentorze było mniej przes*ane (wybaczcie).Miała być wędzona śliwka. Ok może cos wpadło do kotła jak śliwka w... ale eeee yy to wędzona ona była co najwyżej uleciałymi wniwecz snami starego palacza. Za to cynamon to dopiero była anty-poezja. To było strasznie niedobre łagodnie ujmując.
Tylko dlatego że jestem skrzywiony i wmówiłem sobie kiedyś że otwartego portera trzeba wypić do końca - to go wypiłem. Krzywiłem się, płakałem i co rusz wykręcałem z niesmakiem ryjka na zmianę. Ale wypiłem. To chyba najgorsze co mogło spotkać portera bałtyckiego.
Newer-ewer.
Pozdrawiam bardzo chłodno tych co to wymyślili, tych co to klepnęli no i tych co potem to uwarzyli.

Comment