Ogłoszenie

Collapse

Orgniazujesz ODPŁATNĄ ciekawą piwną imprezę? Sprawdź zasady zamieszczania informacji komercyjnych.

Cieszy nas każda ciekawa inicjatywa piwna w kraju. W BrowarBizie doceniamy takie działania w szczególności.

Nasz serwis funkcjonuje nieodpłatnie dla Użytkowników wykorzystujących go do celów niekomercyjnych. Zamieszczanie wszelkich informacji w celach komercyjnych* - jest dozwolone wyłącznie po uprzednim uzgodnieniu tych spraw z właścicielem strony.

Zastrzegliśmy sobie to w regulaminie:
http://www.browar.biz/c.php?do=re
który wymaga akceptacji podczas rejestracji w serwisie.

* informacja komercyjna = informacja pozostająca w związku z prowadzoną działalnością lub zamieszczana na prośbę osób prowadzących tę działalność (nie jest to definicja sztywna)

Dla organizatorów ciekawych imprez piwnych dostępnych dla gości odpłatnie oferujemy dwa warianty współpracy:
  • Patronat medialny BrowarBizu - nieodpłatna, wzajemna forma promocji Imprezy w BrowarBizie (bannery, mailing, dedykowany wątek, itp.) i BrowarBizu na Imprezie (na materiałach promocyjnych Imprezy i na miejscu).
  • Współpraca reklamowa na zasadach komercyjnych.
    Np. dla kiełkujących projektów możliwość prowadzenia dedykowanego wątku to koszt 70 zł brutto rocznie, czyli wystarczy stać się tzw. PremiumUżytkownikiem BrowarBizu. Inne formy reklamy - w Kurierze Piwnym (biuletyn emailowy), bannery w BrowarBizie itp. są także dostępne.


Prezentacja komercyjnej oferty i wypowiadania się w imieniu tego rodzaju przedsięwzięcia na naszym Forum wymaga nawiązania oficjalnej współpracy w którymś z ww. wariantów.

BrowarBiz szerzy wiedzę piwną i dociera do tysięcy osób zainteresowanych tematem piwnym w sposób szczególny. Ponosimy duże koszty jego funkcjonowania i liczymy w tym wypadku na zrozumienie i wzajemność.

W razie pytań prosimy pisać na imprezy@browar.biz lub dzwonić pod nr
77 542 12 12 (wewn. #2 BrowarBiz) w godzinach 9:00-16:00.

Dziękujemy za uwagę.
Art & Maggyk
See more
See less

2018.11.30-2018.12.02 - VI Opolskie Grudniowe Dni Porterowe

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • #16
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedzi
    ponadto chodzą słuchy, że Ojciec ma skitrane portery, co ich jeszcze nie piłam!
    Przedwojenne pewnie. Zamurowane w piecu kaflowym.
    "... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"

    Comment


    • #17
      VI Grudniowe za nami, czas na małe posumowanie :
      1. Skład osobowy : Maggyk, ART, Concerto, Dadek oraz piszący te słowa.
      2. Wypiliśmy ... wróć - zdegustowaliśmy 45 porterów, co stanowi wzrost o 7 koma 14 % w stosunku do analogicznego okresu roku 2016
      3. Na plus : Galicyjski, Wymrażany Warszawski ( Świński Ryjek ), Komes ( A.D. 2014 ), Komes płatki dębowe, Warmiński niefiltrowany.
      4. Na "wall of shame" trafiły : Grudniowy ( A.D. 2012 ) oraz Lubuskie.
      5. Ognicho !!!!
      Do zobaczenia za 2 lata
      Ochotnicza Straż Piwna
      BAZA = 7446

      Comment


      • #18
        Dzięki uczestnikom impreza porterowa fajnie się potoczyła. Dla Łódzkiego czy Królewskiego leżakowanie ponad 14 lat już jakby nie dawało oczekiwanej radości smakowej - gdzieś tam zmierzają w stronę sosu sojowego, więc tu raczej sentyment przysłania osąd. Dla odmiany Strzelecki Porter podobnie stary dużo lepiej się ułożył. Porter leżakowany w beczce po białym winie - słaby pomysł, chyba że ktoś lubi kwaśne klimaty. Cieszy mnie że różnorodność dostępnych porterów tak się zwiększyła.

        Konkluzja poparta praktyką nadal głosi że portery z ekstraktem mniejszym niż 20 - nie nadają się do leżakowania.

        Niedziela zakończyła się na alkomacie ok. godz. 16:00 z wynikiem 0,0.

        Do następnego (może już nie na budowie)
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

        Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

        Comment


        • #19
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
          Konkluzja poparta praktyką nadal głosi że portery z ekstraktem mniejszym niż 20 - nie nadają się do leżakowania.
          Jak zawsze Wam zazdroszczę, choć zdalnie też stawałem dzielnie (daty recenzji są w profilu ).
          Dzięki za potwierdzenie jakże trafnego spostrzeżenia. Pomyszkuję w garażu i zabieram się za utylizację porterów "light" .

          Comment


          • #20
            Skoro w dniu porteru piłem na przekór barley wine-y, to za to wpiszę się tu

            Impreza kameralna, bardzo przyjemna. Jacek pilnował spraw administracyjnych, znaczy protokołował, stąd ma tak szczegółowe dane.

            Przychylam się do głosu, że porter nastoletni, za który pewnie by ktoś dziś zaśpiewał 100 zł. czy więcej niekoniecznie jest lepszy od dobrej bieżącej warki, a już na pewno nie 10 razy lepszy. Chodzi bardziej o tą omszałość piwniczną, starą butelkę i czas zamknięty kapslem.

            Jak to mówi Ralfy od whisky na youtubie : 30-letnia nie jest lepsza, jest inna

            Przy porterach sprawdza się to co przy innych piwach. Czyli najlepsze dodatki ( znaczy chmiel ) wykombinowano już dawno. Dodawanie np. kukułek czy leżakowanie w beczce po winie niekoniecznie wychodzi na plus, a pewnie wpływa na cenę.

            Dzięki za spotkanie i smaczne piwa na drogę.

            Aha i następnym razem oznaczcie orzechy w czekoladzie, co wyglądają jak oliwki, karteczką- żeby się człowiek nie mylił
            "... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"

            Comment

            Working...
            X