SARS-CoV-2 - pomoc browarom
Collapse
X
-
Skoro zostałem niejako wywołany do tablicy, to napiszę nieco o sytuacji w browarze.
Już w styczniu obserwując rynek podjęliśmy decyzję, by przesunąć akcent na sprzedaż wokół komina. Decyzja okazała się słuszna, ale świrus w koronie pokrzyżował nam szybko plany, zamykając lokale.
Żdążyliśmy tylko szerzej pojawić się w lokalnych sklepach.
Na ten moment produkcja nowych piw została wstrzymana, ale mamy w tankach 3 piwa, z czego jedno będzie rozlewane prawdopodobnie już w najbliższy poniedziałek, tak by na majówkę wszyscy chętni mogli się... Odrodzić
W maju jest plan uwarzenia lagera, bo takiego piwa chce lokalny rynek.
Póki co sprzedajemy zapasy i czekamy na rozwój wydarzeń. Jeśli będzie to miało sens (otwarcie pubów), to jest szansa, że wrócimy w lipcu na pełen gwizdek.
Nasze piwa można od wczoraj zamówić z dostawą do domu w promieniu 30 km od Tczewa (Pruszcz, Malbork, Gniew, Pelplin, Skarszewy, Starogard) - nie jest to nasza akcja, ale pubu z Tczewa
https://sklep.pomaluchu.com/brand/browar-czarna-owca/
Cały czas współpracujemy z gdańską hurtownią Stanbud - jesteśmy zatem dostępni w Trójmieście.
Sklepik w browarze też jest czynny - w dni robocze od 14 do 17 (lepiej jednak upewnić się telefonicznie czy internetowo przed przyjazdem)...
Na 30 kwietnia planujemy też akcję sprzedażową z wydłużonymi godzinami otwarcia, tak by nikt nie został bez piwa przed długim majowym weekendem.
Podsumowując - sprzedaż tak, produkcja słabo.Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2020-04-25, 14:07.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Ten podwójny zapis to moa sprawka
po prostu dwa razy skopiowałem
Natomiast co do ograniczenia to pewnie tylko tak napisali bo to największy rynek zbytu. Nie sądzę aby nie sprzedawali każdemu kto będzie chciał
Comment
-
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
-
Nie jadam ludzkich wątrób w weekendy.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
-
Chyba nie było:
Browar Miedziowy44
- Pils
- German Hefeweizen ( Pszeniczne )
- Pierwsza Gwiazdka ( Ciemne piwo korzenno - miodowe )
- Świnoujski Kozioł
- Milk Stout
- Coco Island
Każde piwko po 5zł za butelkę!
Dostawa od 30zl gratis!
Kontakt:
Tel.: 507397217
marcel.tkaczonek@inmedicalspa.plOstatnia zmiana dokonana przez KobiNalewka; 2020-04-27, 14:41.Comment
-
Przy okazji dzięki za wszystkie info o podobnych akcjach. Bez ruszania tyłka z domu, można napić się piwa (w rozsądnej cenie) z miejsc, których nigdy by się nie odwiedziło, ani napiło piwa.
Na moim koncie 4 zrealizowane transakcje (piata w drodze).Comment
-
Browar Chełmiński - wysyłka piw w każde miejsce w kraju, koszt butelki 0,5l : 7zł sztuka, wysyłka kurierem GRATIS. Minimalne zamówienie - 10 butelek.
Dostępne : lager, pils, APA, pszenica, porter i milk stout.Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446Comment
-
Zgadza się.Przesyłka szybka a piwa dobrze zabezpieczone. Załapałem się jeszcze na IPĘ.
Ostatnia zmiana dokonana przez woosaa; 2020-04-29, 17:50.mb WOSComment
-
Comment