Ogłoszenie

Collapse

Orgniazujesz ODPŁATNĄ ciekawą piwną imprezę? Sprawdź zasady zamieszczania informacji komercyjnych.

Cieszy nas każda ciekawa inicjatywa piwna w kraju. W BrowarBizie doceniamy takie działania w szczególności.

Nasz serwis funkcjonuje nieodpłatnie dla Użytkowników wykorzystujących go do celów niekomercyjnych. Zamieszczanie wszelkich informacji w celach komercyjnych* - jest dozwolone wyłącznie po uprzednim uzgodnieniu tych spraw z właścicielem strony.

Zastrzegliśmy sobie to w regulaminie:

który wymaga akceptacji podczas rejestracji w serwisie.

* informacja komercyjna = informacja pozostająca w związku z prowadzoną działalnością lub zamieszczana na prośbę osób prowadzących tę działalność (nie jest to definicja sztywna)

Dla organizatorów ciekawych imprez piwnych dostępnych dla gości odpłatnie oferujemy dwa warianty współpracy:
  • Patronat medialny BrowarBizu - nieodpłatna, wzajemna forma promocji Imprezy w BrowarBizie (bannery, mailing, dedykowany wątek, itp.) i BrowarBizu na Imprezie (na materiałach promocyjnych Imprezy i na miejscu).
  • Współpraca reklamowa na zasadach komercyjnych.
    Np. dla kiełkujących projektów możliwość prowadzenia dedykowanego wątku to koszt 70 zł brutto rocznie, czyli wystarczy stać się tzw. PremiumUżytkownikiem BrowarBizu. Inne formy reklamy - w Kurierze Piwnym (biuletyn emailowy), bannery w BrowarBizie itp. są także dostępne.


Prezentacja komercyjnej oferty i wypowiadania się w imieniu tego rodzaju przedsięwzięcia na naszym Forum wymaga nawiązania oficjalnej współpracy w którymś z ww. wariantów.

BrowarBiz szerzy wiedzę piwną i dociera do tysięcy osób zainteresowanych tematem piwnym w sposób szczególny. Ponosimy duże koszty jego funkcjonowania i liczymy w tym wypadku na zrozumienie i wzajemność.

W razie pytań prosimy pisać na imprezy@browar.biz lub dzwonić pod nr
77 542 12 12 (wewn. #2 BrowarBiz) w godzinach 9:00-16:00.

Dziękujemy za uwagę.
Art & Maggyk
See more
See less

2013.06.6-8 - Wrocław, Europa na widelcu

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pataflazy
    Junior
    • 09-2009
    • 13

    2013.06.6-8 - Wrocław, Europa na widelcu

    Macie już może jakieś informację co do piwek na tegorocznej edycji Europa na Widelcu 8 czerwca? Co prawda w zeszłym roku nie mogłem być ale w 2011 był całkiem ciekawy asortyment Liczę na to, że w tym roku będzie można napić się zacnego browarka na Rynku
  • e-prezes
    Senior
    • 05-2002
    • 19167

    #2
    Wydzieliłem wątek z zeszłorocznej imprezy.

    Tutaj na stronie Moje Miasto Wrocław trochę informacji na ten temat.

    A... i program ze strony Smaki Wrocławia:

    Program

    6–9 czerwca
    Jarmark produktów europejskich

    10.00–21.00 Sprzedaż na jarmarku


    7 czerwca
    Szparagowe szaleństwo

    16.00 Inauguracja wydarzeń na scenie
    16.10 ABC dobrych szparagów. Jak wybierać, gotować i podawać szparagi?
    16.30 Obieranie szparagów pod okiem mistrzów – zabawa z nagrodami
    17.10 Pojedynek na sosy do szparagów – Robert Makłowicz vs. Piotr Kucharski
    17.40 Degustacja muzyczna – częstowanie publiczności szparagami w zwycięskim sosie
    18.30 Występ słowackiego zespołu folkowego HRDZA


    8 czerwca
    Biesiada europejska

    13.00 Parada kucharzy i prezentacja szefów kuchni na scenie
    13.30 Uroczyste otwarcie biesiady przez Prezydenta Miasta – prezentacja menu i rozpoczęcie degustacji
    13.45 Prezentacja potraw narodowych i opowieści kulinarne – Robert Makłowicz i Piotr Bikont
    14.30 Prezentacja kuchni wrocławskiej – Robert Makłowicz i Zbigniew Koźlik (szef kuchni HP Park Plaza)
    15.15. Prezentacja składu jury V Wrocławskiego Turnieju Nalewek oraz Wrocławskiej Potyczki Destylatów Owocowych
    15.30 Koncert Ani Brody z zespołem
    16.10 Spacer po jarmarku – Robert Makłowicz i Piotr Bikont
    16.30 Niespodzianka dla publiczności
    17.00 Rozstrzygnięcie konkursu na najlepszy przepis na danie ze szparagów organizowanego przez cooklet.com
    18.00 Ogłoszenie wyników V Wrocławskiego Turnieju Nalewek oraz Wrocławskiej Potyczki Destylatów Owocowych
    18.15 Urodzinowy tort „Europy na widelcu” dla wszystkich zgromadzonych na rynku gości!
    19.00 Koncert finałowy WrocLove Big Band z Markiem Bałatą, Adrianną Niewolińską i duetem Soundz Good
    Last edited by e-prezes; 03-06-2013, 19:39.

    Comment

    • e-prezes
      Senior
      • 05-2002
      • 19167

      #3
      W ramach Jarmarku jest również turniej nalewek oraz potyczka destylatów owocowych - zatem jest już samorządowe przyzwolenie na destylację

      Nic o piwie nie znalazłem, choć na liście jest klika lokali, które mają w ofercie piwo inne niż koncernowe.
      Last edited by e-prezes; 03-06-2013, 19:44.

      Comment

      • chemmobile
        Senior
        • 03-2009
        • 2168

        #4
        "Kącik" piwny znajduje się pomiędzy pomiędzy Ratuszem a pomnikiem Fredry. W tym roku skromnie, tylko 6 budek (może do soboty będzie więcej, ale szczerze w to wątpię). Wystawia się Czeski Raj, ktoś z Opatami(?), lambiki oraz dawno niewidziani Koreb i Edi. Na szczegółową ofertę ww. nie spojrzałem, bo uwagę bardziej przyciągały wina .
        Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
        Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

        Comment

        • chemmobile
          Senior
          • 03-2009
          • 2168

          #5
          Może ktoś głodny skorzysta: popijając piwo na festiwalu warto odwiedzić węgierskie stoisko i "na zakąskę" kupić pikantne kabanosy (2 zł/laska.). Świetnie komponuje się z jasnym lagerem np. z Czeskiego Raju lub sąsiadów
          Last edited by chemmobile; 06-06-2013, 20:05.
          Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
          Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

          Comment

          • Basik
            Senior
            • 06-2006
            • 1308

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedzi
            Może ktoś głodny skorzysta: popijając piwo na festiwalu warto odwiedzić węgierskie stoisko i "na zakąskę" kupić pikantne kabanosy (2 zł/laska.).
            Może i skorzystamy A bardzo ostre te kabanosy?
            Jutro się właśnie wybieramy do Rynku. Coś jeszcze polecasz?

            Comment

            • Pendragon
              Senior
              • 03-2006
              • 13950

              #7
              Myślę, że nie bardziej ostre, niż Wasze piwo

              moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


              Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

              Comment

              • chemmobile
                Senior
                • 03-2009
                • 2168

                #8
                Są pikantne dla przeciętnego człowieka, tak to ujmę . Podobnie ostre jest ich salami (5 zł/100 g). Obie wędlinki są dość tłuste. Kabanosy to w sumie miniaturowa wersja salami i różnią się od tych, jakie najczęściej sprzedają u nas w sklepach. Na stoisku litewskim sprzedają dojrzewającą i wędzoną wołowinę w posypce ziołowej. Niestety cena jest zabójcza (130 zł/kg) i do tej pory taniej ją kupowałem podczas innych imprez, jak FDP czy różne jarmarki. Pokrojoną w plasterki świetnie się ją żuje przy piwie...
                Wybierając się na "Europę" z zakupowym zamiarem trzeba być przygotowanym na drenaż portfela, bo ceny są powalające (a przynajmniej wczoraj słyszałem sporo osób narzekających na ceny). Warto jednak wpaść choćby dla samych porcji "degustacyjnych", bo wszyscy chętnie częstują wedlinami, serami, winem i nalewkami
                Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
                Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

                Comment

                • Cyneq
                  Senior
                  • 12-2011
                  • 181

                  #9
                  A to są prawdziwe kabanosy i salami, czy "z wieprzowiny"??

                  Comment

                  • niewieem
                    Member
                    • 12-2010
                    • 76

                    #10
                    A z wieprzowiny to niby jakie salami?

                    Comment

                    • chemmobile
                      Senior
                      • 03-2009
                      • 2168

                      #11
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cyneq Wyświetlenie odpowiedzi
                      A to są prawdziwe kabanosy i salami, czy "z wieprzowiny"??
                      Nie wiem, nie znam węgierskiego
                      Salami i kabanos są paprykowane i nie są suche. Konsystencją przypomina chorizo.
                      Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
                      Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

                      Comment

                      • Cyneq
                        Senior
                        • 12-2011
                        • 181

                        #12
                        Kabasnosy naprawdę wyśmienite, dzisiaj robię powtórkę.
                        Z rzeczy piwnych - jest troche Belgi na kranach, oczywiście czeskie jakieś, ale wczoraj był też teoretycznie bishops finger. Niestety, kran był popsuty.
                        Zaraz ruszam na degustacje dań, o ile się dopcham

                        Comment

                        • Basik
                          Senior
                          • 06-2006
                          • 1308

                          #13
                          Byliśmy, pojedliśmy, Bishopa Fingera i jakieś pyszne, niemieckie wino próbowaliśmy

                          Oczywiście, pomimo ostrzeżeń, popełniliśmy błąd i spróbowaliśmy czosnkowej z Hiszpanii.
                          Za to jednogarnkowe danie z ciecierzycy na tym samym stoisku było rewelacyjne.

                          Smakowały nam pierogi ze stoiska "Starego młyna". Tyle, że różniły się od typowych pierogów ciastem, które było najprawdopodobniej drożdżowe.
                          REWELACYJNE były pierogi z karpiem, chociaż naczekałam się strasznie długo, zanim dowieźli kolejną partię z HP Plaza.
                          Całkiem smaczna była również pierś z indyka faszerowana szpinakiem i orzechami na salsie z buraków i jabłek trzebnickich.
                          Mdławy dla nas był, o dziwo węgierski, Bográcsos csirkepaprikás – paprykarz z kurczaka w bograczu. Za to zaskakująco słodka i ciekawa Turós-kapros lepeny – tzw. szarlotka koprowa, czyli kruche ciasto z twarogiem i koprem.

                          Comment

                          Przetwarzanie...
                          X
                          😀
                          🥰
                          🤢
                          😎
                          😡
                          👍
                          👎