19.11.2003, środa, Moja Banżdola - Kapela Czerniakowska

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zythum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.08
    • 8305

19.11.2003, środa, Moja Banżdola - Kapela Czerniakowska

Dla wielbicieli dźwięków bandżoli w klubie Regeneracja, ul. Puławska 61 o godz. 19.00 odbędzie się koncert Kapeli Czerniakowskiej oraz projekcja filmu dokumentalnego o Bazarze Różyckiego " Jesteśmy z tamtej strony Wisły".

I się znowu wściekłem bo chętnie bym poszedł ale chyba wybiorę mecz.
    To inaczej miało być, przyjaciele,
    To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
    Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
    Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
    Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
    Królowie banków, fabryk, hut
    Tym mocni są, że każdy kradnie
    Bogactwa, które stwarza lud.

Related Topics

Collapse

• ART
    Ostrava - Poruba, Pavlouskova 24, Kurnik Šopa Hospoda 2
    ART
    Otwarty w 2017 r. na zachodnich krańcach Ostravy drugi Kurnik przyciągnął nas ze względu swoją ofertę piw lanych no i mielimy niedaleko miejscówkę noclegową na Porubie podczas Lopni Beczku. Knajpka na blokowisku w pawilonie obok dwu innych knajp. Ta była prawie pełna w sobotni wieczór....
    2025-10-26, 23:21
  • ART
    Ostrava, Vítkovice 3044, BEER BOX
    ART
    BEER BOX znajduje się w dzielnicy Vítkovice, dokładniej na pozostałościach trupa huty i kopalni dalej górujących nad miastem - terenie obecnie zrewitalizowanym i przyciągającym mieszkańców jak i turystów. Zlokalizowany na tyłach budynku Futureum - na przeciwko Národní zemědělské muzeum...
    2025-10-23, 23:15
  • ART
    Frýdek-Místek, Heydukova 85, Pivní Zkušebna - Craft Beer Pub
    ART
    Skusiła nas oferta różnych kraftów na kranach. W przeciwieństwie do Frýdek-Místek, Jiřího Trnky 82, Pivovárek Morava który leży w części Mistek, Pivní Zkušebna jest we Frýdku. Przeszliśmy sobie spacerkiem stamtąd. Do dworca jakieś 2km.

Okolica trochę straszy, bar jest zlokalizowany...
    2025-09-22, 21:10
  • ART
    Schiedam, Lange Achterweg 18, Tapperij het Weeshuis
    ART
    Schiedam to miejscowość przylegająca od północnego zachodu do Rdamu. Są dobrze ze sobą skomunikowane, jest metro, tramwaje, busy. Centrum to kanały, niska zabudowa, wiatraki (przynajmniej jeden działający, jeśli dobrze pomnę z 1795r. Można go zwedzić. ) oczywiście najważniejszy temat...
    2025-09-20, 10:16
  • ART
    Rotterdam, Walenburgerweg 62-B, Café Walenburg / De Hoevebrugsche Bierbrouwerij
    ART
    Lokal znajduje się w części Rotterdam Noord, blisko Rotterdam Centraal (około 550 m).

Mieliśmy w planie odwiedzić Hoevebrugsche Bierbrouwerij ale tak na dobrą sprawę nie ustaliłem czy ten browarek to kontraktowiec czy też warzy (już, jeszcze, w ogóle?) na własnym sprzęcie,...
    2025-09-19, 15:40
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...