SARS-CoV-2 - pomoc browarom
Collapse
X
-
Info z facebooka: Browar Profesja z Wrocławia prowadzi zamówienia na dowóz piw od nich oraz kontraktowców (Panda, Beverage Brewing), sosów (Projekt Sos) napojów bezalkoholowych oraz miodu w okolicach Wrocławia aż do Brzegu. -
Zasadniczo nic się nie zmieniło. Dalej etykieta, kapsel oraz butelka ma swoją wartość. A im bardziej niszowa tym bardziej warta. Każde było warte 50 gr to piwo wyszło mi za free.Niestety nie było aż tak super. No, ale jak za darmo...
Leave a comment:
-
-
Za blogiem Radka Fronia "Paragraf w kieliszku" o inicjatywie producentów: https://paragrafwkieliszku.pl/wspoln...azy-z-dostawa/Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2020-04-16, 20:28.Leave a comment:
-
Było tanie, bo cytując swój popisowy nr sprzedając kapsel i etykietę oraz oddając butelkę do skupu można było mieć piwo za darmoszkę.
Było niszowe, bo większość tych które kupowałem trzeba było ze świecą szukać i przeważnie nikt inny w sklepie takiego nie kupował. Zwykle potem ciężko było je ponownie kupić z w/w powodu.
Taka na ten przykład Męcka Wola pojawiła się jednorazowo w KRK, a kosztowała mniej niż 2 zł. Relakspol, był grubo poniżej tej kwoty.Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2020-04-15, 20:08.Leave a comment:
-
Ja często kupuje sprawdzone klasyki kraftu i trochę nowości . Dobrym regionalnym też nie wzgardzę . Jak kupuję sprawdzone piwo to i ponad 10 szt potrafię kupić jeżeli jest świeże .Ostatnia zmiana dokonana przez LESNICZYy; 2020-04-15, 15:59.Leave a comment:
-
Przez kilkanaście minut, które tam byłem, odjechało kilka wypełnionych bagażników, w tym jeden typ wziął 16 (!) kartonów na paragon.
Klient więc jest, wszystko kwestia cenyLeave a comment:
-
Jak kiedyś były tylko takie sklepy, to owszem chodziło się i kupowało kilka-kilkanaście nowych piw. Kiedy kraft wszedł na większe powierzchnie, to się korzystało z tego, że można kupić taniej, więcej i też zrobić jakiś tam przegląd. Pomagały w tym raczkujące festiwale-gdzie poza piwem, które się wypiło na miejscu, kupowało się inne, ciekawe. Dużą rolę odgrywał też nieskomercjalizowany wówczas Grand Champion-kolejki, zapisy, limity, a wszystko w "Almie", nie w "Społem", jakby wskazywał anturaż PRL.
A teraz kiedy wszystkiego jest wszędzie nie ma takiego pędu. Co więcej, przez zbyt duże natężenie wyboru, ciężko nadążyć. I coś, co się pije jako nowość, przestaje być to nowością zanim jeszcze doniosę ją do domuLeave a comment:
-
-
Pomagajmy komu chcemy, piszmy jeżeli jest gdzieś ciekawe piwo (najlepiej po dobrej cenie) ale nie popadajmy w szaleństwo bałwochwalstwa polskiego kraftu.
Leave a comment:
-
Kamień z serca! Dzięki za ten wpis.
Mam tak samo i przez chwilę miałem wrażenie, że powinienem się wstydzić takiego postępowania, albo przynajmniej się z niego wytłumaczyć. I cieszę się, że zrobiłeś to za mnie.
Oczywiście mam świadomość, że są ludzie, którzy codziennie piją lagera, albo tacy, którzy kupują zgrzewkę piwa, a po jej wyczerpaniu (czyli pewnie na drugi lub trzeci dzień) kupują kolejną, taką samą, ale jakoś nie mam ochoty się na nich wzorować...
ps. co do spożywania zgrzewek - nie sądź ludzi po sobieLeave a comment:
-
Jerry nie jest dobrym przykładem jak to wygląda od strony konsumenta, bo już dawno jako bloger przeszedł na stronę komercji oddając się Brokreacji. Nie dziwi zatem, że poprzez pryzmat kraftu komercyjnego widzi wizję, misję i cele tak sprecyzowane.
Konsument widzi to inaczej!
Druga ważna rzecz, że większość tu udzielających się, a nawet cicho kibicujących swoją edukację piwną ma sprzed tzw. "rewolucji piwnej", czyli z czasów, gdy piwo było niszowe i tanie. Dlatego trudno im zrozumieć, że jest inaczej.
Konsumenci nadal są, więc produkt się sprzeda.
I tu ma rację Jerry. Tylko trudniej będzie do niego dotrzeć, ale to i tak jest na + dla kraftów.
Tak jak pisałem, po tym jak browary ogarną się i przemodelują swoją sprzedaż dalej będą sprzedawać (liczyłem, że ciut taniej). Jest klient, jest sprzedaż. Ba, są kanały sprzedaży, media społecznościowe. Jerry pisze to co sam odczuł. Ale nie zmieni to modelu.Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2020-04-15, 11:09.Leave a comment:
-
Trafiłeś mnie. W samo sedno tarczy. Tak kupuję.
Biorę kratę i jadę do kraft-shopu, wybierając po jednym piwie z tych, których jeszcze nie piłem.
Czasem coś powtórzę, bo pamiętam, że mi smakowało, czasem z sentymentu, a czasem ch** wie, dlaczego....
Mam tak samo i przez chwilę miałem wrażenie, że powinienem się wstydzić takiego postępowania, albo przynajmniej się z niego wytłumaczyć. I cieszę się, że zrobiłeś to za mnie.
Oczywiście mam świadomość, że są ludzie, którzy codziennie piją lagera, albo tacy, którzy kupują zgrzewkę piwa, a po jej wyczerpaniu (czyli pewnie na drugi lub trzeci dzień) kupują kolejną, taką samą, ale jakoś nie mam ochoty się na nich wzorować...Leave a comment:
-
Leave a comment:
Related Topics
Collapse
-
Tradycyjnie wrzucam informacje o konkursach piw domowych organizowanych w PL i nie tylko
XIII Krakowski KPD –26-28.01.2024
https://www.facebook.com/krakowskikpd- Dry Hopped Imperialny Porter Bałtycki
- Best Bitter
- X-Mas English Porter
- Munich Dunkel
- British
-
Channel: Browarnictwo amatorskie
-
Kraftowa impreza roku: bezkres dobrego piwa,
zwiedzanie browarów,
dedykowane premiery piwne,
lokalne foodtrucki,
letni chili przy browarze,
koncerty — w tym DJ Ziemka,
dodatkowe atrakcje....-
Channel: Biesiady piwne, koncerty i inne
2025-03-15, 23:37 -
-
W kolejnej praskiej dzielnicy, tym razem w Řeporyje w tym roku został otwarty nowy browar wraz z restauracją. Z ciekawostek mogę napisać, że obok obecnego browaru, a ściślej koło sporego, asfaltowego placu parkingowego stoi najstarszy budynek w Řeporyje oznaczony numerem 1. Niestety jego obecny...
-
Channel: Czechy
-
-
Do tej pory w mieście działały dwa browary, a w dzielnicy Držovice trzeci. Dwa lata temu na obrzeżach miasta rozpoczął działalność czwarty Velkorakovský pivovar. Jakby tego było mało to w tym roku, a dokładnie w kwietniu został otwarty piąty browar o nazwie Axiom.
Browar usytuowany...-
Channel: Czechy
-
-
Pierwszy raz w Czeskiej Piviarni od godz. 16:00 ze wszystkich kranów poleją się piwka z browaru Koníček.
1.Koníček - Štědrok 24% Mocne
2. Koníček - Hatatitla 14° IPA
3. Koníček Ryzák 11° Jasne
4. Koníček Grošák 14° Półciemne
5. Koníček Vraník 12° Ciemne
6. Koníček...-
Channel: Biesiady piwne, koncerty i inne
2024-11-26, 17:46 -
- Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: