To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
już wiem że choćby nie wiem co to będę w Raciborzu. oficjalnie potwierdzam jeśli to ma się przydać w zliczaniu osób. Pytanko jeszcze małe: czy aby na pewno nie ma pks`u co by szybciej od pkp dojechał do Żywca z Raciborza?? Orientuje się ktoś może??
czy ja przeoczyłam coś czy nikt jeszcze nie poruszał kwestii godziny odjazdu z Raciborza?? Faktycznie dostać się do Żywca to jakieś kombinacje alpejskie... najszybciej można w 3 godziny w porywach do 4 oby się udało autko załatwić ech...
Ukazał się dokładny program imprez w Żywcu i w związku z tym nasuwa się kilka pytań.
Ile może trwać zwiedzanie browaru? Od tego zależy bowiem godzina wyjazdu do Żywca. A tam właściwie zaczyna się od 18-tej (przy czym dotyczy to głównie Piwowarów Domowych). Czy jest jakaś szansa "bycia" w Żywcu już o tej godzinie?
Niestety, póki co zgłosił się tylko Kangur z dwoma miejscami w aucie, z czego jedno jest wstępnie zaklepane dla mnie. Faktycznie, to spotkanie piwowarów to mnie interesuje, poznam jeszcze jakichś, których nie znam
Zythum coś o busie wspominał, Zythuś, a ile taka przyjemność, bo może faktycznie trza zbiórkę i składkę zrobić
taaaa ja też się rozglądam za busem bo toż to nie jest normalne żeby do Żywca przez pół Śląska jechać. Nieoficjalnie będzie samochód i prócz mnie dwa miejsca ale to na ostatnią chwilę potwierdzę na 100%
Dzwoniłem w międzyczasie do Raciborskiego Travel coś tam. Nie wyglada to zachęcająco. Racibórz - Żywiec ok 260 km (liczą niestety w obie strony) po 1,8 zł/km. To przy nawet 15 osobach wypada ponad 30 zł. Nie jest to mało.
W Darmstadt działają 3 browary w tym jeden restauracyjny (Ratskeller) w samym centrum na Marktplatz. Pierwotnie tam planowałem rozpocząć piwne zwiedzanie miasta, jednak 22.07.2022 odbywał się jakiś mecz i cały plac był pełen kibiców, a w samej knajpie się nie dało szpilki wcisnąć. Więc...
Breiðdalsvík (130 mieszkańców), to jedna z głównych miejscowości w regionie Fiordów Wschodnich na Islandii.[Pogoda latem jest tu taka, jak obecnie w Polsce. Niemniej w słoneczny - sierpniowy dzień, widzieliśmy tu jedyną podczas pobytu na wyspie osobę "opalającą się" z nagim torsem. ] ...
Wiele lat temu w Browarze Fortuna był podobno Zlot browar.biz, jednak na pewno w nim nie uczestniczyłem, więc nie było okazji do zwiedzenia tak zasłużonego browaru. Inna sprawa, że 15-20 lat temu był to jednak dużo mniejszy browar. Gdy 7 lat temu głównym piwowarem został Marcin Ostajewski...
Z okazji urodzin BSM zaprasza na zwiedzanie browaru!
Ale nie jest to zwykła wycieczka po naszym browarze tylko wycieczka, po której zapraszamy Was na degustację aż 3 piw! ...
Comment