2009.07.04 - Zwiedzanie browaru Racibórz
Collapse
X
-
-
Dziękuję Bastion za podjęcie się akcji! Było super.
Mam nadzieję że nie wyszedłeś na tym jak Zabłocki na mydle- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Kwas się chłodzi bo przyjechał troszke ciepły.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Serdeczne podziękowania za udaną akcję. Mam nadzieję, że Raciborskie piwko będzie już tylko lepsze !Comment
-
Bastion - wielkie dzięki za zorganizowanie zwiedzania. Było superŻycie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
Podaje link do artykułu "Znów zaczyna smakować" w Nowinach Raciborskich."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)Comment
-
A mnie to ujęło:
"Wśród zwiedzających 4 lipca raciborski zakład gości, było sporo Czechów. Wielu z nich własnoręcznie produkuje niewielkie ilości piwa w domowych warunkach."
To ci wszyscy piwowarzy, których znam i byli na zwiedzaniu, to Czesi? W mordę, nie wiedziałamComment
-
Bastion - podziękowania. Dobrze było zobaczyć ten browar po kilku latach. Oby się im tam dobrze i piwnie wiodłoBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
Mi chodziło o to, że nie wszyscy uczestnicy wycieczki byli piwowarami domowymi, a większość owych była Polakami.Comment
-
--------------------------------------------------------------------------------------------
Godzina zwiedzania była ciekawa, chciałem dołączyć, ale termin kolidował z bazarem w Bytomiu, a nie mając pod ręką taksówki, trudno było się wyrobić.
Dlatego zrezygnowałem w Gliwicach. Może następnym razem.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment