Aż bym sobie pojechał. No ale od lat nie mam paszportu, bo mi się nie chce wyrabiać nowego. Nie mówiąc już o wizie.
2015.03.28 - Białoruś, Mińsk - VIII Międzynarodowa Giełda Birofiliów
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie -
-
Napisz mi co dodać (coś ująć?) - będzie szybciej. Inne sprawy teraz przykuwają moją uwagę.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Kolejny dowód że Białoruś to nadal mentalnie ZSRR bo ten "zwyczaj" jest mi znany jeszcze z tego b. kraju. Nie wydaje mi się żeby w PRLu były inne ceny dla turystów z Zachodu i inne dla nas ale mogę się mylić.
Sorry za off.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Wpisałeś się w wątku giełdy z 2013 roku
Rejestracja uczestników jest pod linkiem w poście nr 10. Rejestracja tam gwarantuje stolik.
Dla przypomnienia do 12 marca !!
Myślę, że pod tym kątem już dużo się zmieniło. Choćby przez te dwa lata. Białoruś nastawiona jest na turystykę i jednak sporo ludzi z zachodu ją odwiedza.
EDIT
Wygląda na to, że w Centrum Handlowym "Zamek" na просп. Победителей 65 można napić się piwa Замковое z nowego browaru Tabak-Invest. Sprzęt fizycznie znajduje się na Гусовского 22.Jeśli pozostajemy w Mińsku to można by odwiedzić browar Druzja, Arbat, Bierbank, ew. Taler/People's i jakąś knajpkę z ciekawym piwem.Comment
-
Patrząc na wymogi wizowe (np. podanie miejsca noclegu w kwestionariuszu wizowym) przesadą jest twierdzenie, że Białoruś jest nastawiona na turystykę.Comment
-
Jest
Mnie to przypomina przełom lat osiemdziesiątych i dziewięćdziesiątych u nas. Bez problemu znajdziesz podmioty, które zajmują się zorganizowaną turystyką odpowiednio droższą od indywidualnej. Turysta indywidualny w takim kraju jest mniej przewidywalny, a tym samym trudny do nadzoru
Mimo, że w Mińsku byłem nie raz, tylko raz podbito mi kartę migracyjną w hostelu. Wymagane jest to dopiero przy deklarowanym dłuższym niż 4 dni pobycie.Comment
-
Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2015-03-03, 19:27.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-