Pogoniarz napisał(a) Ja z tamtych stron około 150 km jak nic.Zasięg podaży piwa z tego browaru jest niestety mały(wiadomo dlaczego-możliwości finansowe)
Jadąc ze Szczecina na Giełdę mamy szansę dostać Noteckie w Wałczu i być może w okolicznych miejscowościach(ja trafiłem na osiedlu wojskowym w Świdwinie-około 100km od Czarnkowa!)
Zależy którędy pojedziemy oczywiście.
Do Człuchowa ok.200 km, Człuchów - Bytów ok. 80 km.
Pod drodze do Człuchowa raczej trudno będzie kupić jakieś piwo, no chyba że w nocnym.
Trasę ustalimy w piątek
Piwa z Konstancina i Gambrynus też mnie interesują
Ostatnia zmiana dokonana przez kangurpl; 2003-07-10, 08:19.
Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Szczecińska brać uzgodniła już szczegóły wyjazdu na giełdę.Plany są ambitne,a wyjazd w środku nocy.Nic to będziemy patrolować nawet w nocy
Skład na dzisiejszy dzionek:
Kangurpl-drajwer,chętny na piwo w słoiku...z Gocha
Djot-będzie,ale nie wiem do końca w jakim charakterze,oprócz chęci wyjazdu na gięłdę.
Pogoniarz-degustator i patrolujący.
No to wesoło 3:30 wyjazd.Porterek z Bossa już się schładza Coś na drogę,po drodze,na miejscu,na powrociku,po powrocie...Po chwili zastanowienia będzie...sympatycznie.Tylko muszę zorganizować odpowiedni słoik dla Kangura na Gocha
z miejsca zbrodni pozdrawia Ahumba, ŻonaTaxi, Sopista, Ańćka, Kanguroświstak, Pogoniarz, Djot i jeszcze kilka osób
rozmawiając przez telefon z Ahumbą odniosłem wrażenie że tam dzieją się sceny co najmniej dantejskie
Wcale nie W tle była muzyka rodem z walk rycerskich-w końcu byliśmy na dziedzińcu zamkowym(w czasie Twojej rozmowy).
Z Forum było jeszcze kilka osób,ale nie udzielają się zbytnio.(Stolp,Razmus).Wydarzeniem w czasie jazdy na giełdę był zakup w Wałczu w nocnym "pszenicznego Noteckiego".
Sopista przywiózł szklanice z Gocha i piwka Gambrynusa w trzech wersjach.
Ahumba Irish beer,Rotmistrz Pils.
My po drodze - Mocny Warszawiak i Noteckie.W Człuchowie Pomorskie Specjalne i Mocne Bawarskie.C.D.N.
Teraz konkretnie.Giełda odbyła się na zamku i na stolikach pojawiły się kolekcje około 25 osób.Ja przyjechałem głównie,by wymienić/kupić jakieś piwko,ale też wymieniłem szklanicę,jak i kupiłem szkło.
Dość szybko wracaliśmy do domku,dlatego może Ci co byli dłużej coś więcej opiszą.Pogoda rewelacyjna,piwko wchłaniałem regularnie,patrol po Człuchowie z Kangurem zaowocował-już pisałem.No i niestety w ramach startowego-Lech i Tyskie w butelce i w cenach promocyjnych na dziedzińcu lany ...Lech i ...no pewnie że Tyskie-piwa nie było niestety.Ja po negocjacjach wytargałem Gryfa z Ambera.
Jadąc na Giełdę w Wałczu kupiliśmy "pszeniczne"z Czarnkowa.Nie to nie nowy gatunek,tylko niestety mętno-kwaśne piwko(spróbowałem-żyję).Zapytałem się czy jest świeże i po sprawdzeniu okazało się ,że jest w porządku.Miła pani podała mi piwko do sprawdzenia z innej skrzynki,a sprzedała z innej...Po wyjeździe zaniemówiłem i zacząłem się odgrażać,że jak będziemy wracać,to...Wróciliśmy i bez problemu i z przeprosinami nam je wymieniono.Wcześniej w Szwecji zakupiliśmy tzn.wykupiliśmy sklep do ostatniej butelki z Noteckiego ,a w Wałczu zatankowaliśmy z Djotem po kufelku też Noteckiego.Kangur dokonał tam zamiany szkła.
Dla mnie też miłą wiadomością okazał się fakt likwidacji jednostki w której musiałem zdychać .Na razie to tyle.
Pogoniarz napisał(a) Nie piłeś piwka i dlatego takowy post
Wyborne ,Mocne i Leżak w Pecie-i to było od Sopisty.
To chyba efekt szoku bezalkoholowego.
Z ciekawostek dodam, że Ahumba został zakuty w dyby za wzięcie do ręki lecha. Co zostało uwiecznione i mam nadzieję będzie udostępnione na forum
Ostatnia zmiana dokonana przez kangurpl; 2003-07-19, 21:58.
Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
kangurpl napisał(a) To chyba efekt szoku bezalkoholowego.
Z ciekawostek dodam, że Ahumba został zakuty w dyby za wzięcie do ręki lecha. Co zostało uwiecznione i mam nadzieję będzie udostępnione na forum
To mogło się zdarzyć,tyle godzin wśród piwnego świata i bez konsumcpji piwka ;plus upał i moje chmielowe wyziewy w aucie., Ktoś zabrał w ramach pakietu startowego Lecha i Tyskie do torby,tylko Kto to mógł być...
zdjęcia mam odebrać w środę po południu. wtedy postaram się je wrzucić na ogólne forum.
listę obecności na giełdzie będzie mógł umieścić Art, jak tylko do niego dojdzie spec-kartka z pozdrowieniami.
Rok 2020 zbliża się dużymi krokami. Mam zamiar tak jak w tym roku prowadzić kalendarz giełd kolekcjonerskich dla piwomaniaków organizowanych na terenie Polski.
Dla jasności podaję zasady:
1. Wiadomość o giełdzie będę podawał, gdy się o niej dowiem z dowolnych źródeł....
Niestety w 2020 roku VIII Gdańska Giełda Birofili nie odbędzie się z przyczyn technicznych dotyczących remontu i zmiany części gastronomicznej Browaru Piwna .
W imieniu Janusza Wiśniewskiego SERDECZNIE ZAPRASZAM wszystkich kolekcjonerów do Człuchowa.
14 lipca 2018 r. od godz. 8:00 w MDK ul. Traugutta 2 jak co roku spotykamy się na okrągłej 23 giełdzie ludzi pozytywnie i piwnie zakręconych.
Comment