Zza Odry zapewnie jako jedyny .
Mała ciekawostka: prawie przez środek mojego miasta dawno, dawno temu przebiegała granica miedzy Koroną, a Wlk. Księstwem Litewskim. Do 12-go roku życie mieszkałem na Litwie, a obecnie mieszkam w Koronie
I jak zwykle przy takiej okazji prośba do Koleżanek i Kolegów Piwowarów Domowych. Gdyby ktoś chciał pozbyć się nowości naklejanych na butelki swych wyrobów byłbym bardzo wdzięczny.
Chyba końcowe ustalenia:
1. W dniu jutrzejszym jestem dostępny tylko pod nr tel. 0603-054-283 lub (83) 342-57-01;
2. Jutro ostatecznie spotykamy się "U MNICHA" - sam rynek miasta (pl.Wolności). Właściciel obiecał załatwić Perełkę z "kija" - o ile nie wywiąże sie z obietnicy ulotnimy się do Muzycznej Apteki.
3. W sobotę zaczynamy o 7.00 - oczywiście można przyjść wcześniej.
4. Pozostałych ustaleń dokonamy podczas giełdy.
Chyba końcowe ustalenia:
2. Jutro ostatecznie spotykamy się "U MNICHA" - sam rynek miasta (pl.Wolności). Właściciel obiecał załatwić Perełkę z "kija" - o ile nie wywiąże sie z obietnicy ulotnimy się do Muzycznej Apteki..
A ja jak zwykle będę w pociągu przedzierał się do kibla zamiast z kolegami U MNICHA zasiąść...
Za co mnie pokarało mieszkać na rubieżach RP?
Ja przed chwilą łączyłam się z Małążonką (im wcześniej, tym lepiej - jeszcze mówią) - jest oczywiście bardzo sympatycznie, tylko skromnie jeśli chodzi o frekwencję. Niedługo rozpoczną się Piwowary
Wróciłem do domku już.
Dzięki wsiem za ....( a kto to pamięta)
Trochi mi doszło podstawek do zbioru.
Na warsztatach dzięki sopiście, Żonie-Taxi i sobie mam już 3 kg ekstraktów na drugą warkę
Skrzynka Zwierza (bez skrzynki) czeka tylko na Slavoya.
No i gazeta miejscowa z Marusią, Ironem, dkrasnodębskim dla Marusi
Ostatnia zmiana dokonana przez Ahumba; 2005-04-30, 20:11.
Termin i miejsce już potwierdzone. Godz. 8-12, dolna sala najpewniej. Jak ktoś potrzebuje nocleg to nad browarem jest hostel o dobrych warunkach bytowych. Na styczeń więcej informacji.
Miejsce z historią, więc długo czekałem, by go dodać, bo nie było tu piwa.
Przed wojną i za okupacji był tu skład i rozlewnia piwa, o której wspominałem tu https://www.browar.biz/forum/piwo/hi...29#post2318229 (zdjęcia). W bliższych nam czasach budynek popadał w ruinę i po rewitalizacji Pl....
W sobotę tj. 18-09-2021 odbędzie się IX Zagłębiowska Giełda Birofiliów. Bramy otwierają się dla Wszystkich Uczestników punktualnie o godzinie 8:00 rano.
Serdecznie zapraszamy Kolekcjonerów do Browaru na Jurze w Zawierciu przy ulicy Paderewskiego 114. Do zobaczenia już w sobotę
Informacja najbardziej pewna: 29 kwietnia 2006 r. w Białej Podlskiej odbędzie się kolejna - 5. Bialska Giełda Birofilów. Oczywiście zaczynamy o godz. 8 rano. Pozostałe informacje już wkrótce.
Serdecznie zapraszamy!
Comment