Witam, mógłbym prosić kilka podstawowych informacji na temat giełdy? Tj. miejsce i godzina odbycia się i kwesti formalnej płatność w koronach czy przyjmują może złotówki?
Pozdrawiam
31. medzinárodná burza
- okolo 300 účastníkov Gymnázium V.Paulíny-Tótha, Malá Hora 3, Martin
Začiatok 07,00, ukončenie do 15,00 hod.
Rezervácia stolov a iné informácie: Ing. Ján Pokrievka, II.kolonia 24, 036 08 Martin
tel.: 421- 0905 418 082 (mobil) alebo 421-043 282356
e-mail: porterclub@nextra.sk
Giełdę w Martinie zaliczam do szczególnie udanych. Do kolekcji dołączyłem 5 kufli 1l i dużo mniejszego szkła i otwieraczy. Świetna atmosfera, dobre piwko . Warto było pojechać.
Podziękowania dla organizatorów.
Kawiarnia, bistro, piwiarnia.
Bardzo przytulne i przyjemnie miejsce znajdujące się na głównym deptaku Martina.
Wygodne siedzenia, jest biblioteczka z książkami, luźna atmosfera, klientela w każdym wieku.
Zacznę od kawiarni, w menu dostępne rotujące 3 gatunki...
Na Słowacji browarów restauracyjnych nie przybywa w takim tempie jak w sąsiednich Czechach, dlatego każdy nowy obiekt tego typu na piwnej mapie cieszy.
W zeszłym roku na zachodzie kraju, w niewielkim miasteczku Skalica przy granicy z Czeską Republiką swoje podwoje otworzył browar Špicer....
Belgijski doubel z pogranicza Brabancji niderlandzkiej i walońskiej.
Moc 8%
Z gatunku tych nieco zdrdaliwych
Barwa ciemonrobinowa przechodząca w beże.
Moc zapachów słodowych, karmelowych, rodzynkowych, lekko suszone owoce.
Piana po nalaniu obfita, utrzymująca się...
Miasteczko Detva leżące na środku Słowacji, nie zrobiło na mnie jakiegoś większego wrażenia. Ot takie sobie, którego zabudowa ciągnie się wzdłuż głównej drogi kilka kilometrów. Brak mi tam jakiegoś centralnego punktu jak rynek. Owszem kilka placów jest, ale jakoś nie są zbytnio eksponowane....
Comment