2025.04.12 - Poprad, II KPD Alechemist [odwołane]
Collapse
X
-
2025.04.12 - Poprad, II KPD Alechemist [odwołane]
II KPD Alechemist 2025 12.04.2025 Poprad- Pale Bitter European Beer – Kölsch (BJCP 5B),
- Irish Beer – Irish Red Ale, Irish Stout, Irish Extra Stout (BJCP 15),
- SMASH American Pale Ale (BJCP 18B) - Pivo musí byť navarené z jedného typu sladu a jedného druhu chmeľu.
- Historical Beer – Piwo Grodziskie, Sahti (BJCP 27)
https://alechemist.sk/Start2025-04-12 12:00Koniec2025-04-12 23:00AdresNámestie Svätého Egídia 49/60, 058 01 Poprad, SlovenskoOstatnia zmiana dokonana przez ART; 2025-04-07, 18:37.Tagi: brak
Related Topics
Collapse
-
Wielkopolski Konkurs Piw Domowych 08-09.2025
https://www.facebook.com/wielkopolski.konkurs
-Grodziskie
- Wędzony porter bałtycki
- West Coast IPA
- Witbier
- Foreign Extra Stout
- Gose z owocami Altbier
...-
Channel: Browarnictwo amatorskie
2024-10-01, 21:16 -
-
Tradycyjnie wrzucam informacje o konkursach piw domowych organizowanych w PL i nie tylko
XIII Krakowski KPD –26-28.01.2024
https://www.facebook.com/krakowskikpd- Dry Hopped Imperialny Porter Bałtycki
- Best Bitter
- X-Mas English Porter
- Munich Dunkel
- British
-
Channel: Browarnictwo amatorskie
-
Scottish Oatmeal Stout z alko 6.1%
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Barwa - pod światło rubin ciemny.
Gaz - średni do lekkiego.
Aromat - ciemna owocowość, palone drewnem, węglem drzewnym.
Smak - słodkawe, ciemne...-
Channel: Szkocja
-
-
14% ekstr.
5,5% alk.
Aromat - podpekany słód, chmiel (ale bez jakiejś nuty przewodniej), słodsze czerwone owoce (wiśnie), ciut karmelu
Piana - dość wysoka, trwalsza z drobnym kożuszkiem na dłużej
Barwa - miedziana
Wysycenie - umiarkowane, musujące...-
Channel: Piwo - konkretnie
2022-04-03, 01:06 -
-
O tym mikrobrowarze (z taproomem), który na szerszą skalę warzy kontraktowo pisałem tu:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...van-s-pale-ale
W tym wypadku wiadomo, gdzie to piwo uwarzono.
Jak irlandzki ejl to chodzi o red...-
Channel: Irlandia
-
- Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: