Ogłoszenie

Collapse

Orgniazujesz ODPŁATNĄ ciekawą piwną imprezę? Sprawdź zasady zamieszczania informacji komercyjnych.

Cieszy nas każda ciekawa inicjatywa piwna w kraju. W BrowarBizie doceniamy takie działania w szczególności.

Nasz serwis funkcjonuje nieodpłatnie dla Użytkowników wykorzystujących go do celów niekomercyjnych. Zamieszczanie wszelkich informacji w celach komercyjnych* - jest dozwolone wyłącznie po uprzednim uzgodnieniu tych spraw z właścicielem strony.

Zastrzegliśmy sobie to w regulaminie:

który wymaga akceptacji podczas rejestracji w serwisie.

* informacja komercyjna = informacja pozostająca w związku z prowadzoną działalnością lub zamieszczana na prośbę osób prowadzących tę działalność (nie jest to definicja sztywna)

Dla organizatorów ciekawych imprez piwnych dostępnych dla gości odpłatnie oferujemy dwa warianty współpracy:
  • Patronat medialny BrowarBizu - nieodpłatna, wzajemna forma promocji Imprezy w BrowarBizie (bannery, mailing, dedykowany wątek, itp.) i BrowarBizu na Imprezie (na materiałach promocyjnych Imprezy i na miejscu).
  • Współpraca reklamowa na zasadach komercyjnych.
    Np. dla kiełkujących projektów możliwość prowadzenia dedykowanego wątku to koszt 70 zł brutto rocznie, czyli wystarczy stać się tzw. PremiumUżytkownikiem BrowarBizu. Inne formy reklamy - w Kurierze Piwnym (biuletyn emailowy), bannery w BrowarBizie itp. są także dostępne.


Prezentacja komercyjnej oferty i wypowiadania się w imieniu tego rodzaju przedsięwzięcia na naszym Forum wymaga nawiązania oficjalnej współpracy w którymś z ww. wariantów.

BrowarBiz szerzy wiedzę piwną i dociera do tysięcy osób zainteresowanych tematem piwnym w sposób szczególny. Ponosimy duże koszty jego funkcjonowania i liczymy w tym wypadku na zrozumienie i wzajemność.

W razie pytań prosimy pisać na imprezy@browar.biz lub dzwonić pod nr
77 542 12 12 (wewn. #2 BrowarBiz) w godzinach 9:00-16:00.

Dziękujemy za uwagę.
Art & Maggyk
See more
See less

2009.08.13 - Parpary, III Pomorski Konkurs Piw Domowych im. Sławomira Pahlke

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • muzealnik
    Senior
    • 09-2007
    • 141

    #46
    Wybiermay się na konkurs.
    I tu rodzi sie pytanie...
    Czy będzie jakieś miejsce, gdzie będzie można pogadać, wymienić się poglądami (i piwkami).
    W jaki sposób będzie też można śledzić przebieg konkursu.
    Już nie możemy się doczekać na wizytę u Konfateni!!!
    coś z piwem zrobić... próbuję

    Comment

    • WitekCC
      Member
      • 08-2008
      • 46

      #47
      Podczas kóńkursu, jak to podczas kóńkursu. Po kóńkursie proponuję pojechać do Parpar, gdzie jest i miejsce (Drewutnia/Wiata na Gapiorach) i mój Bejzment. Dla spożytych transport z Malborka do Parpar i tak już jest obstalowywany. Nadto wtórnie spożytych (lub bezsamochodowych) nazad do M-ka da się od nasz podwieźć.

      Comment

      • muzealnik
        Senior
        • 09-2007
        • 141

        #48
        Dzięki za info.
        Postaramy się coś wymyśleć.
        Na szczęście kierowca zawsze z nami... i jego (a raczej Jej) zdrowie
        coś z piwem zrobić... próbuję

        Comment

        • WitekCC
          Member
          • 08-2008
          • 46

          #49
          Na www.konfraternia.org wyniki najmniej licznie obsadzonej kategorii - miodowych.

          Comment

          • mwa
            Senior
            • 01-2003
            • 5071

            #50
            Gratulacje dla Codera za 1 miejsce w Miodowym. Co Mistrz to Mistrz.
            Pozdrawiam Cię !!!!

            Comment

            • WitekCC
              Member
              • 08-2008
              • 46

              #51
              Nazwa nieco zwodnicza. Ale tylko pozornie - zacna pszeniczka miodowa.

              Comment

              • mwa
                Senior
                • 01-2003
                • 5071

                #52
                No i brawo dla Kopyra za I miejsce w stoucie. Gratulacje.
                Pozdrawiam Cię !!!!

                Comment

                • Marusia
                  Senior
                  • 02-2001
                  • 20211

                  #53
                  Brawa dla zwycięzców
                  Mam pytanie - w jaki sposób była przygotowana punktacja i ile osób było w jury - i może kto był w jury? Wyniki są dość niejasne bez tych informacji, no może ta KTO był w jury nie zaciemnia, ale pierwsze 2 są istotne

                  Jak mniemam sposób punktowania standardowy
                  Zapach 1-5 x 2
                  nasycenie 1-5 x 1
                  goryczka 1-5 x 2
                  smak 1-5 x 3
                  pienistość 1-5 x 1
                  barwa 1-5 x 1

                  ?
                  Last edited by Marusia; 13-08-2009, 20:04.
                  www.warsztatpiwowarski.pl
                  www.festiwaldobregopiwa.pl

                  www.wrowar.com.pl



                  Comment

                  • muzealnik
                    Senior
                    • 09-2007
                    • 141

                    #54
                    Gratulacje dla zwycięzców.
                    Emocje rosną - czekamy na pszenicę!!!
                    Raz jeszcze gratulacje dla Koprya i Codera
                    coś z piwem zrobić... próbuję

                    Comment

                    • anteks
                      maruda
                      • 08-2003
                      • 10738

                      #55
                      Gratulacje dla adanjana ( król pszenicy ) , kopyra i codera
                      Mniej książków więcej piwa

                      Comment

                      • WitekCC
                        Member
                        • 08-2008
                        • 46

                        #56
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                        Brawa dla zwycięzców
                        Mam pytanie - w jaki sposób była przygotowana punktacja i ile osób było w jury - i może kto był w jury? Wyniki są dość niejasne bez tych informacji, no może ta KTO był w jury nie zaciemnia, ale pierwsze 2 są istotne
                        W tych kwestiach z całą pewnością wypwoie się Michał Saks, który był szefem konkursu. Pewne kwestie wyjaśniam pośrednio na moim blogu -> TUTAJ

                        Comment

                        • muzealnik
                          Senior
                          • 09-2007
                          • 141

                          #57
                          Z wielkim smutkiem muszę stwierdzić, że nie będzie mi dane stawić się w Parparach na rozdaniu nagród. A trochę szkoda, bo w końcu moje etki w czubie....
                          Serdecznie dziękuję Kanclerzowi i Całej Załodze za zabawę.

                          Mam nadzieję, że spotkamy się przy inne okazji.

                          Życzę udanego Festynu i pozostałych Kunkursów
                          coś z piwem zrobić... próbuję

                          Comment

                          • Marusia
                            Senior
                            • 02-2001
                            • 20211

                            #58
                            Podbijam pytanie.

                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                            Brawa dla zwycięzców
                            Mam pytanie - w jaki sposób była przygotowana punktacja i ile osób było w jury - i może kto był w jury? Wyniki są dość niejasne bez tych informacji, no może ta KTO był w jury nie zaciemnia, ale pierwsze 2 są istotne

                            Jak mniemam sposób punktowania standardowy
                            Zapach 1-5 x 2
                            nasycenie 1-5 x 1
                            goryczka 1-5 x 2
                            smak 1-5 x 3
                            pienistość 1-5 x 1
                            barwa 1-5 x 1

                            ?
                            www.warsztatpiwowarski.pl
                            www.festiwaldobregopiwa.pl

                            www.wrowar.com.pl



                            Comment

                            • Saks
                              Senior
                              • 09-2008
                              • 108

                              #59
                              Już, już odpowiadam. Punktowane były następujące cechy piwa, wszystkie w skali od 1 do 10. Bez wag dla poszczególnych cech.

                              Barwa
                              Pienistość
                              Zapach
                              Smak
                              Nasycenie

                              W jury zasiadali między innymi Jacek Wrona z Bractwa Piwnego, Maciej Chołdrych z piwoznawcy.pl dwie osoby po kursach organizowanych przez piwoznawcy.pl, a także moja skromna osoba. Kategorie weizen oceniało 8 jurorów, natomiast stout i piwa miodowe 6-ciu.

                              Wszystkim osobom z komisji oraz wspierającym bardzo dziękuje za udział i pomoc w sprawnym, fachowym i rzetelnym przeprowadzeniu konkursu.
                              Mel Gaudii Vitae Est

                              www.michalsaks.com

                              Comment

                              • Marusia
                                Senior
                                • 02-2001
                                • 20211

                                #60
                                A skąd wzięliście taki wzorzec ocen, w którym barwa ma taką samą wagę, co smak, itp.?
                                www.warsztatpiwowarski.pl
                                www.festiwaldobregopiwa.pl

                                www.wrowar.com.pl



                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎