Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta
Wyświetlenie odpowiedzi
Ogłoszenie
Collapse
Orgniazujesz ODPŁATNĄ ciekawą piwną imprezę? Sprawdź zasady zamieszczania informacji komercyjnych.
Cieszy nas każda ciekawa inicjatywa piwna w kraju. W BrowarBizie doceniamy takie działania w szczególności.
Nasz serwis funkcjonuje nieodpłatnie dla Użytkowników wykorzystujących go do celów niekomercyjnych. Zamieszczanie wszelkich informacji w celach komercyjnych* - jest dozwolone wyłącznie po uprzednim uzgodnieniu tych spraw z właścicielem strony.
Zastrzegliśmy sobie to w regulaminie:
który wymaga akceptacji podczas rejestracji w serwisie.
* informacja komercyjna = informacja pozostająca w związku z prowadzoną działalnością lub zamieszczana na prośbę osób prowadzących tę działalność (nie jest to definicja sztywna)
Dla organizatorów ciekawych imprez piwnych dostępnych dla gości odpłatnie oferujemy dwa warianty współpracy:
Prezentacja komercyjnej oferty i wypowiadania się w imieniu tego rodzaju przedsięwzięcia na naszym Forum wymaga nawiązania oficjalnej współpracy w którymś z ww. wariantów.
BrowarBiz szerzy wiedzę piwną i dociera do tysięcy osób zainteresowanych tematem piwnym w sposób szczególny. Ponosimy duże koszty jego funkcjonowania i liczymy w tym wypadku na zrozumienie i wzajemność.
W razie pytań prosimy pisać na imprezy@browar.biz lub dzwonić pod nr
77 542 12 12 (wewn. #2 BrowarBiz) w godzinach 9:00-16:00.
Dziękujemy za uwagę.
Art & Maggyk
Nasz serwis funkcjonuje nieodpłatnie dla Użytkowników wykorzystujących go do celów niekomercyjnych. Zamieszczanie wszelkich informacji w celach komercyjnych* - jest dozwolone wyłącznie po uprzednim uzgodnieniu tych spraw z właścicielem strony.
Zastrzegliśmy sobie to w regulaminie:
który wymaga akceptacji podczas rejestracji w serwisie.
* informacja komercyjna = informacja pozostająca w związku z prowadzoną działalnością lub zamieszczana na prośbę osób prowadzących tę działalność (nie jest to definicja sztywna)
Dla organizatorów ciekawych imprez piwnych dostępnych dla gości odpłatnie oferujemy dwa warianty współpracy:
- Patronat medialny BrowarBizu - nieodpłatna, wzajemna forma promocji Imprezy w BrowarBizie (bannery, mailing, dedykowany wątek, itp.) i BrowarBizu na Imprezie (na materiałach promocyjnych Imprezy i na miejscu).
- Współpraca reklamowa na zasadach komercyjnych.
Np. dla kiełkujących projektów możliwość prowadzenia dedykowanego wątku to koszt 70 zł brutto rocznie, czyli wystarczy stać się tzw. PremiumUżytkownikiem BrowarBizu. Inne formy reklamy - w Kurierze Piwnym (biuletyn emailowy), bannery w BrowarBizie itp. są także dostępne.
Prezentacja komercyjnej oferty i wypowiadania się w imieniu tego rodzaju przedsięwzięcia na naszym Forum wymaga nawiązania oficjalnej współpracy w którymś z ww. wariantów.
BrowarBiz szerzy wiedzę piwną i dociera do tysięcy osób zainteresowanych tematem piwnym w sposób szczególny. Ponosimy duże koszty jego funkcjonowania i liczymy w tym wypadku na zrozumienie i wzajemność.
W razie pytań prosimy pisać na imprezy@browar.biz lub dzwonić pod nr
77 542 12 12 (wewn. #2 BrowarBiz) w godzinach 9:00-16:00.
Dziękujemy za uwagę.
Art & Maggyk
See more
See less
2010.08.13 - Parpary, IV Pomorski Konkurs Piw Domowych im. Sławomira Pahlke
Collapse
X
-
-
-
Ach ten amerykański optymizm"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Przy takim (jak był na IV PKPD) stopniu profesjonalizacji działania komisji już pojawia się problem obsługi cyfrowej tworzacych się pisanych dokumentów. Nie sposób bowiem od razu wszystkiego robić na, powiedzmy, jakoś tam spiętych laptokach.
Niemniej upublicznianie informacji o konkretnych piwach jest jak najbardziej celowe szczególnie w sytuacji, kiedy konkurs w przeważającej mierze jest korespondencyjny.
Proces cyfryzacji powinien zresztą zaczynać się od momentu odbioru i oznaczania wewnętrzno-konkursowego piw.
W sumie temat-rzeka...
Comment
-
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Najtron Wyświetlenie odpowiedziAż tyle piw było zepsutych/ niezgodnych ze stylem??Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Nie róbmy z członków komisji oceniającej głąbów.
Znam większość z nich i są to ludzie znający się na piwach.
Niskie wyniki są pewnie dowodem na to, że podchodzili do oceny ostrożnie, czekając do końca na jakieś fajerwerki.
Większość z nas szuka słabości piw (w odniesieniu do średniej oceny np. 30 good).
Ja widzę to tak, że skoro stawka była (przynajmniej częściowo wyrównana) to oceny są raczej zwierciadłem stawki, a nie odniesieniem do maksymalnej noty.
Pewnie większość pamięta jeszcze dyskusje, czy Grand Prix w Żywcu to piwo z najwyższą oceną sumaryczną. Stanęło na tym, że nie, że ocena sumaryczna w danym stylu jest tylko obrazem stawki piw w danej grupie degustacyjnej.
Zatem nie czepiajmy się - wskazujmy co można poprawić i szykujmy się na koleny Konkurs w Parparach.coś z piwem zrobić... próbuję
Comment
-
Comment