Składniki i inne elementy są oczywiście bardzo ważne, ale najważniejsze jest to, żeby się skupić nad eliminacją ewidentnych wad, których było co niemiara. Naprawdę, mało które piwo - bez oceny przynależności do stylu - nie było obarczone jakimś nieprzyjemnym zapaszkiem. Najdoskonalsza receptura nie pomoże, jak piwowar coś skopie
Dlatego ćwiczę pilsa do upadłego, bo to naprawdę piwo, w którym każdy niuans wyłazi.
Przy preeliminacjach moje piwo też było degustowane i jakkolwiek witbier wypadł nad wyraz pozytywnie, to niestety pils miał zalegającą goryczkę. Preeliminacje by przeszedł, ale jury pewnie by się nad nim popastwiło
Dlatego ćwiczę pilsa do upadłego, bo to naprawdę piwo, w którym każdy niuans wyłazi.Przy preeliminacjach moje piwo też było degustowane i jakkolwiek witbier wypadł nad wyraz pozytywnie, to niestety pils miał zalegającą goryczkę. Preeliminacje by przeszedł, ale jury pewnie by się nad nim popastwiło
Za rok na pewno będzie lepiej
bo że przegazowane to wiem a i tak już mniej cukru sypałem do refermentacji
Comment