Żywiec Saison i APA = 3.89
Żywiec Marcowe, Bock, Białe = 2.99
Miłosław Pilzner, Niefiltrowane = 2.59
Od 14.10 mają być różne Komesy po 4.29
I jeszcze ciekawostka, to chyba z jakiejś poprzedniej gazetki:
Belhaven, Innis & Gunn Oak Aged Beer = 6.99 (0,33)
Jelen (serbskie piwo warzone na licencji w Czarnogórze) = 4.79
Skopsko Svetlo = 4.79
Te 2 ostatnie nieco za drogie, ale nie zbiednieję z powodu 2 butelek, a piw z Czarnogóry i Macedonii chyba jeszcze nie piłem.
Warszawa - sklep Winoteka Sami Swoi przy Metrze Politechnika. Od dawna czasem tam zaglądam ze względu na ciekawe ceny whisky i tequili - podejrzewam, że importują z jakiegoś interesującego źródła. Regularnie pojawiają się tam m.in Kormorany w dobrych cenach. Przypominam, że mowa o centrum Warszawy.
Dziś jak wszedłem, natrafiłem na spory wybór belgów w interesujących cenach. Z tego co zapamiętałem:
Hoegaarden 0,33 - 4zł
Grimbergen Wit, Amber i Rouge 0,25 - 3zł
Duvel Tripel Hop 2015 - 9,5zł
La Chouffe Tripel IPA - 9,5zł
Delirium Tremens i Nocturnum - 9zł
La Trappe Blond i Dubbel - 7zł
La Trappe Quad - 9zł
Chimay - 7-9zł w zależności od koloru
Rochefort 10 - 11zł
było tego sporo więcej (część w normalnych cenach), a oprócz tego trochę Niemców (głównie lagery), Czechów (patrz wyżej) jak i polskich piw (lagery + Kormorany i Pinta).
Nie wiem jak w Waszych, ale w moim Tesco pojawiły się KOMESY:
potrójny i poczwórny
"
3,49zł już z kaucją, której nie naliczają, czyli po oodaniu np. w PiP czy kalafiorze mamy piwo za "CZY ZŁOTE"
Cholery mogli wystawić w takich pieniądzach porter, to bym wymiótł całą półkę. A tak to zabrałem grzecznie po 2 sztuki. Jedna pójdzie w gardło, a druga do piwnicy i zobaczymy co ta "loteriada komesowa" nam ułoży.
się obawiam że takiej promocji na portery to nie będzie. Pewnie czarne złoto schodzi na pniu, a "belgi" stoją na półkach, tak przynajmniej jest w moim P&P. Obym był w mylnym błędzie.
"Komesowe pseudo belgi" wszędzie stoją, ale cena (4,99zł w PiP czy 5,19zł w kafurze) ani drgnie, bo daty przeodległe.
Dlatego taki wjazd cenowy komesa w tesco mnie zdziwił. Szczególnie, że daty bardzo odległe bo luty i marzec 2017.
Wiadomo, że te belgi to na zasadzie "odleżakuj sobie sam i zazwyczaj będzie to niespodzianka i loteria smakowa", ale cena 2,99zł za komesa mnie zdziwiła
Ciekawostka z Lidla. Będac wczoraj koło mnie na Sikorskiego zniknał porter argus, a w niedziele stało jeszcze pól palety po 2,22. Zapytana pani z obsługi najpierw mowiła, ze gdzies musi byc na sklepie. Po moich bezowocnych poszukiwaniach juz miałem wychodzic, gdy dogoniła mnie rzeczona pani mowiac, ze jest to piwo, ale stoi na zapleczu. Przyniosła mi 4pak, który przy kasie był po 2,99 - nie wiem o co chodzi - zrobia przerzut do innego sklepu, czy znów wyciągną na sklep.
A kontynuując promocje porterów - Kaufland od 15/10 Okocim 2,99
Comment