Promocje cenowe - nowy wątek
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
W Żabkach do końca miesiąca cieszyńskie Żywce czyli APA, IPA, Porter w cenie 9,99 (+ 1,50 kaucja) przy zakupie 3 sztuk, można dowolnie łączyć.Leave a comment:
-
Porter Grodziski w Makro(Ząbki) po ~3,50 brutto przy zakupie 10 sztuk. (o ile dobrze kojarzę to odpowiednio 3,25/3,05/2,85 zł netto przy 1/5/10 szt.) plus kaucja.Leave a comment:
-
W tych Lidlach to oni ciągle dokładają kolejne kartony piw.
Tydzień temu wyczyściłem półkę np z King of Hop, a dziś znów pełna "krata".
Nie to żebym narzekał, ale zasoby magazynowe się powoli kończąLeave a comment:
-
-
Dorzucam Apache z Radugi za niecałe 5zł, które dorwałem w jednym z Lidlów.Leave a comment:
-
Z tego co widziałem na przykładzie kilku Lidlów przeceniają jeszcze z niewyszczególnionych wyżej: Doctor Brew, Summer Ale- 3.99 zł., Vermont IPA- 4.89 zł.
Belgów nie ruszają cenowo, podobnie jak Bojana czy Grodzisk Wlkp. choć sporo tego potrafi zalegać na na półkach.Leave a comment:
-
Podobno na każdym sklepie przecenia kierownik indywidualnie, czyli nie ma odgórnie sieciowego nakazu.
Moim zdaniem: poprzednio był wysyp kraftu w gazetkach, każde piwo po ok2-3kartony. Nie sprzedało się wszystko, a wręcz pozostało po kartonie każdego. Obecnie wleciała nowa ulotka, znowu ze sporą ilością kraftu, czyli znowu każde piwo po 2-3 kartony. Sklep na te wariackie piwa ma określoną ilość miejsca, czyli z boku półki z alko, czyli mało. Ogarnięty kierownik zatem woli obniżyć poprzednie wypusty (choć daty to luty i maj 2019) i robić na bieżąco miejsce na nowe piwa w ulotki. Nie może ich wrzucić gdzieś indziej, bo tam pierwszeństwo mają towary szybko rotujące.
Taką mam teorię.
Ja polecam wrężel wheat ipa. Data długa i piwo bardzo dobre. Za te 4,89zł to nawet trudno upić regioanlego na jednej szyszce amerykańca.
Dlaczego nie przeceniają belgów? nie wiem. Mało ich zostało, w dodatku nadal są upchane w czteropaki plus cena za całość 19,99zł, choć można kupić po 1szt.Leave a comment:
-
W Lidlu przy Ratuszu Bemowo (W-wa) widziałem wczoraj ostatnie sztuki Pils Hallertau Mandarina Bavaria z Gościszewa za 3.49 zł., Własne Sprawy z Browaru Za Miastem- 3.79 zł.
Dwa plecaki zwiozłem na chatę
W każdym sklepie inne piwa: kupiłem King o Hope za 4,99 i IPA z Wrężela 4,99, Labirythm 4,69 zł.
Widziałem A Ja Pale Ale 4,99 i męski lager za 2,99Leave a comment:
-
Faktycznie wyprzedają
Pewnie końcosztuki konkretnych piw w zależności od danego sklepu.
W Lidlu przy Ratuszu Bemowo (W-wa) widziałem wczoraj ostatnie sztuki Pils Hallertau Mandarina Bavaria z Gościszewa za 3.49 zł., Własne Sprawy z Browaru Za Miastem- 3.79 zł.Leave a comment:
-
Wrezel AIPA 4,89
Labirytm 3,69
Nie wiem od czego zależy obniżka w danym sklepieLeave a comment:
-
W Kaufland Gloger po 2.99 zł , piłkarska seria , po 7 zł nie poszły to tera się pozbywają . Data 01-02.19 .Leave a comment:
-
Nieśmiałe przeceny w Lidl'u, ja tych piw nie lubię, ale może ktoś skorzysta, King of Hop, 4,89, Vermont IPA od Dr Brew też bliżej 5 i jeszcze jedno piwo w podobnej cenie, też chyba od Dr Brew, belgii malutko, a nie przeceniają.Leave a comment:
Leave a comment: