W Tesco w Ostravie nabyłem dziś drogą kupna ośmiopak Staropramena Granat + szklanka 0,4 l. za 129,90 KC (ok. 18 zł)+ kaucja za lahvy.
Spróbuję załączyć fotkę.
Attached Files
Dalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
Koncepcjami
palko napisał(a) to dlatego, że nie patram w klawiature jak pisze, bede miał to na uwadze, elo
To zacni patram w klawiature,bede sie lepi cytac.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Taki właśnie zestawik zakupiłem wracając z Sylwestra , na granicy w Głuchołazach. Bardziej jestem zadowolony z czteropaka Primatora -pszeniczne kwasnicowe! Szklaneczka "kręcona" do pszeniczniaków w prezencie
jolabiernacka napisał(a) jesli u nas na poludniu mozna napic sie Obołona w promocyjnej cenie ,to przypuszczam ,ze na wschodzie tez nie ma z tym problemu a naprawde jest dobry
a co to ma wspólnego ze Staropramenem? Konkrety o nowych promocjach zamieszczaj proszę w nowych tematach.
Jesteśmy w wyszynku Twinberga. Piwa zaje*. Jedzenie też. Kilka piwek zamówionych i coś do jedzenia w międzyczasie. Na zakończenie dostajemy paragon jak w załączniku. Ostatnia pozycja tu butelka na wynos. Reszta piw była lana (lub taka była sugestia na tablicy )
Týn nad Vltavou to historyczne miasto w Kraju Południowoczeskim, położone po obu brzegach Wełtawy niedaleko ujścia Lužnicy.
Pomimo, że Vltavotýnský pivovar Týn nad Vltavou działa już parę lat, bo od grudnia 2019 roku, jakoś tak nie było okazji go odwiedzić.
Pierwsza pisemna...
Kolejnym odwiedzonym browarem był browar Orlik. Znajduje się on na prywatnej posesji w małej wiosce Kožlí położonej niedaleko Orlickiej Zapory.
Dla ciekawskich napiszę, że Orlická přehrada to druga co do wielkości tama w Czechach. Część kaskady Wełtawy, zbudowana w latach 1954-1961....
Od 2024 roku miejscowość Kamýk nad Vltavou ma swój legalnie działający browarek. Mieści się on na prywatnej posesji współdzieląc przydomowy garaż. Niestety mieliśmy pecha i dosłownie o godzinę minęliśmy się z właścicielem, który wyjechał na dwa tygodnie
W domu została...
Comment