No tak też mi się zdawało, że zestawik miał kosztować koło 17 złociszy. Może jeszcze znajdę tańszą ofertę. W Chorzowie znalazłem się w sklepie, w trakcie dostawy tegoż, i niestety nie mogłem jeszcze dokonać zakupu.
kangurpl, chyba da się zrobić. W Żywcu będę dopiero koło 9-tej.
Zestaw nabyłem w Auchan w Sosnowcu i niemal natychmiast
spożyłem większość załączonego piwa.
Cena ok. 17 PLN.
W Auchanie katowickim nie widziałem.
Kufel bardzo ładny i dobrze pomyślany -
uchwyt zakończony jest czymś w rodzaju rogu,
co zapobiega ześlizgiwaniu się kciuka przy nadmiernym spożyciu.
Niestety pojemność butelki 0,33 nijak mi nie pasuje - organizm
przyzwyczaił się od 0,5 i welokrotności.
SK
Piwo pite z umiarem
nie szkodzi w żadnych ilościach.
No Ahumba ja jestem zainteresowany ( jeżeli wcześniej sam go gdzieś nie trafie ), a może powiesz odrazu za co byś chciał ten kufelek ? Kocurze mógł byś bliżej opisać podkładki, które znajdowały się w owym zestawie, również nimi był bym zainteresowany.
Piwo z brewpubu w Porto, określone przez barmana jako pils. Doczytałem później na stronie, że na chmielu... Cascade.
Kolor ciemnożółty, pełny.
Piana stounkowo mało obfita, zostawia ślady na szkle.
W zapachu bardzo mało się dzieje, a nie miałem w ten dzień kataru... Jak...
Knajpa przy browarze, otwarta w weekendy (czwartek-niedziela 12-20). 12 kranów, ceny około 65-70 koron za 0,4l. dużo miejsca w środku, plus nasłoneczniony taras. Jakieś 1km od stacji i głównego deptaka. Piłem bocka oraz ipę (na zdjęciu) - bardzo smaczne i warte powtórzenia. Jak widać, jest...
Tak jak tu pisałem miesiąc temu była promocja nowych piw browaru Osjann i w tym tego. W dniu premiery smakowało tak wybornie, że wypiłem 3. Teraz wiem dlaczego...
Kolega Gisou upierał się, że to APA bardziej niż IPA, ale w każdym bądź razie jest to wersja "session". Na...
Jeden z kilku barów lokalnego browaru. Lokal bardziej przypomina przerobiony garaż - ale z drugiej strony dywan na podłodze dodaje temu kampowemu miejscu klasy. 7 piw do wyboru, jedzenia - poza gratisowym popcornem - nie zauważyłem. Za to jest happy hour. Do 20, drugie piwo gratis. Chyba nie cieszy...
Comment