Niechcący wysłałem tylk a jedna opcję a chciałem trzy
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Zythum znów został poszkodowany przez ten niesprawiedliwy, oparty na wyzysku system
Żą, lepiej daj mu co chce, bo przyjdzie z jakimś transparentem, przykuje się łańcuchami do kaloryfera i zacznie śpiewać przeboje z lewicowych demonstrancji
Żą, lepiej daj mu co chce, bo przyjdzie z jakimś transparentem, przykuje się łańcuchami do kaloryfera i zacznie śpiewać przeboje z lewicowych demonstrancji
co w przypadku jakiejś transmisji sportowej w tiwi mogłoby zakończyć się katastrofą budowlaną.
Słowiańsk to jak na razie najdalej na wschód wysunięte miasto Ukrainy do jakiego dotarliśmy. Leży w okręgu donieckim (choć jak wiadomo sam Donieck obecnie jest zajęty przez separatystów), a związek z Polską ma taki, że jest miastem partnerskim Opoczna znanego z fabryki płytek ceramicznych....
Będąc w pewnym małym sklepiku zauważyłem to piwo w wyprzedaży za ok 4,5 PLN. Nazwa mi nieznana, więc dorzuciłem. Miły sprzedawca zaoferował mi, że spuści mi to piwo o złotówkę jak wezmę dwa, bo termin mu się kończy a ma jeszcze trochę tego. Pomyślałem, jaki miły człowiek... W...
Browar założyli w 2022 roku Amerykanie, którzy z USA przeprowadzili się do Niemiec by warzyć amerykańskie style piw. Ulokowany został w pięknie zrewitalizowanej dawnej przemysłowo-portowej dzielnicy Roddenkoppel na zachodnim brzegu rzeki Trave. Ze starówki to 2-kilometrowy spacer przez 2 mosty,...
Jedyny obecnie browar w tym pięknym zabytkowym mieście, powstał w 1995 roku. Znajduje się naprzeciw jednego z portowych nabrzeży, w odległości 800 m od dworca kolejowego. 3-piętrowy (z poddaszem) szachulcowy budynek, gdzie konstrukcja z czarnych belek wypełniona jest czerwoną cegłą, datowany...
Podklášterní pivovar Třebíč oficjalnie zakończył swoją działalność w 2024 roku. Najpierw zamknięto restauracje, a po pewnym czasie i browar. Co prawda nie był to jakiś wybitny browar, ale i tego ze średniej półki też szkoda. Na szczęście dosyć szybko znalazł się chętny i browar...
Comment