Szkoda... jak dla mnie to była jedna z dwóch giełd, obok giełdy grodziskiej, która miała swój niepowtarzalny charakter.
Dzięki Krzysiu za te, które się odbyły.
"Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty" Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.
Także mnie zasmuciła ta wiadomość . Od czterech lat byłem regularnie na giełdzie, do tego była to ona najbliższa. Podziękowania dla Krzysia za tamte giełdy
Jak to nie będzie? Że jak?
Strasznie mnie to zmartwiło, tak bardzo napaliłem się na jubelka w Świdnicy. Bilety już od dawna zarezerwowane a tu taka wiadomość Wielka szkoda. Co ja teraz zrobię, gdzie spotkam na raz tylu forumowiczów. No cóż, klops!
W takim razie nie pozostaje jak tylko podziekować Krzysiowi za wcześniejsze giełdy, ciekawą organizację, wspaniały klimat, trud włożony w Świdnicy, bardzo lubiłem tam jeździć. Krzysiu, Dzięki Wielkie!
p.s. i tak przylece w marcu, tylko będe musiał inaczej sobie czas zagospodarować
Piwo to jest życia blues, daje miłość oraz luz. :)
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kangurpl
Trzeba mu po prostu ..... dać banana
Mam do tego stosunek filozoficzny: nawet mi się nie chce komentować bo szkoda ruchów.
P.S. - I "hiena" i "dać banana" są szalenie merytorycznymi wątkami w dyskusji
Mam do tego stosunek filozoficzny: nawet mi się nie chce komentować bo szkoda ruchów.
P.S. - I "hiena" i "dać banana" są szalenie merytorycznymi wątkami w dyskusji
Mi osobiście nie odpowiada reklamowanie się w takim wątku i dałem temu wyraz.
Po prostu umieść sobie link do swojej imprezy w podpise i będzie po sprawie.
A moim zdaniem to dobrze, że taka informacja znalazła się w tym temacie. Być może dzięki temu parę osób, które wybierały się do Świdnicy, zdecyduje się na wyprawę do Szczecina.
A moim zdaniem to dobrze, że taka informacja znalazła się w tym temacie. Być może dzięki temu parę osób, które wybierały się do Świdnicy, zdecyduje się na wyprawę do Szczecina.
No jasne, bo wceśniej wcale nie wiedzieli, że jest gieda w Szczecinie
Może nie wiedzieli, a może wiedzieli ale nie brali jej pod uwagę? W każdym razie, nie widzę nic złego w tym, że Krzysiu zaprosił na swoja giełdę, skoro Krzysiu swoją odwołał
I chyba ciężko tu mówić o reklamie.
Ogólne przyczyny rezygnacji były takie:
1. Kiepski dojazd i co za tym idzie, z roku na rok mniejsza frekwencja.
2. Brak sponsora.
3. Pewne sprawy osobiste.
4. Organizowanie innych giełd w zbliżonym terminie, co dodatkowo zmniejsza frekwencję.
Pozwolę sobie rozwinąć ten ostatni punkt.
Kolekcjonerem jestem od 23 lat, a od dwudziestu jeździłem na giełdy. Zawsze funcjonowała niepisana umowa, że organizatorzy giełd nie wchodzą sobie w paradę z terminami. Dlatego był i są takie terminy jak styczeń w Rybniku, luty w Krakowie, maj i październik w Tychach, wrzesień w Grodzisku, listopad w Radomiu czy właśnie marzec w Świebodzicach i Świdnicy. Po to tak dobierano terminy, aby giełdy nie były organizowane jedna po drugiej. A tymczasem co masz? 10 marca minigiełda w Gdańsku i 24 marca giełda w Szczecinie. To nie jest przypadkiem nakładanie się imprez? Jeśli chcesz wiedzieć, to właśnie wybranie terminu giełdy w Szczecinie na dwa tygodnie po mojej giełdzie przeważyło o tym, że zrezygnowałem z organizacji giełdy.
Mam dokładnie takie same odczucia jak Art. Co więcej, jest mi zwyczajnie w świecie przykro, że ktoś, kto chce uchodzić za poważnego człowieka, nie przyjmuje do wiadomości prostego faktu, że organizowanie giełdy jedna po drugiej wpływa negatywnie na obie. Dlatego zdecydowałem nie szarpać się więcej i nie dokładać do interesu, a moje zdanie poparli koledzy, z którymi od 14 lat tę giełdę organizowałem - Marek Andrzejewski i Darek Jarczewski.
Chciałem przekazać dobry i sprawdzony termin do Wrocławia, bo moim zdaniem tylko giełda we Wrocłaąwiu gwarantuje dużą frekwencję. Ale jak nie ma chętnych do zrobienia, to trudno. Niech sobie chętni jeżdżą do Szczecina.
Rok 2020 zbliża się dużymi krokami. Mam zamiar tak jak w tym roku prowadzić kalendarz giełd kolekcjonerskich dla piwomaniaków organizowanych na terenie Polski.
Dla jasności podaję zasady:
1. Wiadomość o giełdzie będę podawał, gdy się o niej dowiem z dowolnych źródeł....
Historia powstania browaru Theodor sięga 2012 roku. Podobno już wtedy Jan Kozel myślał o założeniu własnego browaru. Na lokalizację zostały wybrane pomieszczenia starego chlewu znajdującego się na posesji babci Jana. W międzyczasie właściciel założył browar kontraktowy pod nazwą Kočovný...
Comment