Potrenował byś troche i wszystko by było ok . W końcu trening czyni mistrza . Ale kończmy tę dyskusję albo przenieśmy do innego tematu bo nam Art dopiero da siorbanie
Szkoda, ale trudno. Jeszcze nie raz do Olsztyna zjedziemy. Tylko wtedy już raczej nie będzie Bocka.
Było świetnie! Zwiedziliśmy kilka knajp, odwiedziliśmy przybrowarowy sklep o wdzięcznej nazwie 'Jurandowe źródełko', poznaliśmy miejscowych oryginałów (w tym starszego pana w kapeluszu czarodzieja, kibiców, którzy nie mogli przeboleć, że było 1:0, wytatuowanego i wysznytowanego kolesia świeżo zwolnionego z więzienia, który grał w szachy).
Skład:
Cyrkonia
Justka
Zyziek (kumpel, już niebawem forumowicz, mam nadzieję - karmię go forumowymi historiami od pół roku )
ja
Wkrótce będzie zdjęcie transportu piwnego, który przywieźliśmy do stolycy.
Ciekawe, że 'Perwa' usłyszała pewna dziewczyna i zaraz zaczęła się burzyć, że dlaczego takie brzydkie imię, co od perwersji pochodzi.
Pani w Źródełku mówiła, że w magazynie Bocka nie ma i nie wie, co dalej. Ktoś pisał na forum, że są dwie warki w miesiącu - więc może to normalne? Miejmy nadzieję.
W browarze Ukiel poleją się piwa z 4 olsztyńskich browarów. Będą miody pitne i cydry z miodosytni, grill i niespodzianki kulinarne, ping pong, ognisko i konkursy
Budżetowy salon sprzedaży Piwosznika, całe 30m od głównej siedziby (w tym samym budynku). Metraż spory, a w nim również spory wybór piw do 10zł.
Tak pisze o nim właściciel:
"Regio ma się odnosić to piw na które raczej w Piwoszniku nie mam miejsca czyli szeroko z fortuna/...
Świetnie zaopatrzony sklep z piwem rzemieślniczym. Puszki, butelki, sztosy i z beczki do buteleczki. Kraj, zagranica, duże, małe. Wybór jak w bibliotece.
Sklep prowadzi piwowar domowy, członek PSPD. Są zniżki dla członków stowarzyszenia i surowce piwowarskie.
W sklepie działa...
Do Gutkowa - kiedyś osobnej wsi, a obecnie najdalej na północny-zachód wysuniętej części Olsztyna, można szybko dojechać pociągami (stacja 600 m od browaru), lub autobusami ZKM 106 i 111 (co prawda dużo dłużej ale do przejścia tylko 250 m).
Budynek browaru mieści się w przyjemnym,...
Comment