"To może by tak pójść za ciosem i znów w niedzielę (27) na zwierza zapolować?"
Niestety tym razem ja nie mogę. Wybieram się na Mazury. Mam nadzieję popróbować jakiegoś miejscowego specjału, chociarz kolega własnie wrócił i mówił, że własciwie to jest sama warka i żywiec, ale spróbuje znależć coś smacznego z miejscowych browarów.
W razie czego ustrzelcie za mnie chociarz po sztuce Zwierza.
KONIEC BROWARÓW WARSZAWSKICH.PONAD 150 LAT TRADYCJI DIABLI WZIĘLI
Kurcze blaszka zawsze jakieś nieprzychylne terminy wybieracie. Ja w sobotę mam parapetówkę. Jeżeli dam radę wstać to będę ale raczej nie o poranku.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
A Zwierz może poczuć się obrażony (tym, że nie chcesz na niego polować) i może Cię ZJEŚĆ
W najbliższą niedzielę Slavoy & Ark mają zamiar ładowac akumulatory Zwierzozwierzem w falenickiej Kuźni. Godzina - po czternastej, do kiedy się da . Wszecy współbiesiadnicy mile widziani. Jak nam się Zwierz znudzi i zatankujemy zapasy, możemy się gdzieś przetarabanić wedle ustaleń....
Chojnice to duży węzeł kolejowy, gdzie zbiegają się linie kolejowe z sześciu kierunków, co ciekawe żadna z nich nie jest zelektryfikowana.
W połowie roku miasto znalazło się na piwnej mapie Polski. Działalność rozpoczął browar restauracyjny Gościniec.
Tereny poprzemysłowe otoczone kanałami na północ od centrum miasta. Stare budynki fabryczne wykorzystano jako knajpy, restauracje, sklepy, galerie i centra zabaw. Jest też i browar z wyszynkiem na miejscu w dużej hali z charakterystycznymi świetlikami na dachu. Można tu dojechać tramwajem nr....
Comment