Ja też zabezpieczyłem część szkła i złomu.Reszta zależeć będzie od szczęścia w zakupach po drodze i od wytrzymałości mojego kręgosłupa,który wraz z wątrobą pewnie laurki mi nie dadzą Za to może nerki...
Dzisiaj wybrałem się po "Rycerzyka" do Atuta. Niestety piwo okazało się kwaśne, pływało w nim mnóstwo farfocli więc czegoś takiego nie mogłem wam kupić. Ale podobno ma pojawić się jutro nowa dostawa ( nawet wpłaciłem pewną zaliczę). Trzymajcie kciuki!
Ps. Oprócz Gościszewa (mam taką nadzieję), przywiozę malutkiego kega z.... ! (piwko mniodzio!)
A mnie udało się kupić Bonera Mocnego, całe ... dwie butelki, czyli wsjo co w sklepie mieli. Z Romusem też są problemy, ale Kiszot gdzieś go namierzył i ma mi zabezpieczyć. Na szczęście mam już zabezpieczone kilka puszek Imielina (Knap, Szpunt, Jasne).
Ja już jestem spakowany i wyruszam jutro rano. W bagażniku spoczywa beczka 30 L piwa jasnego z browaru Windsheimer Guttenstetten, obok niej skrzynka piwa wędzonego z browaru Spezial w Bamberg i jeszcze jedna mieszana pszeniczno - wędzona.
Piwowar napisał(a) Ja już jestem spakowany i wyruszam jutro rano. W bagażniku spoczywa beczka 30 L piwa jasnego z browaru Windsheimer Guttenstetten, obok niej skrzynka piwa wędzonego z browaru Spezial w Bamberg i jeszcze jedna mieszana pszeniczno - wędzona.
Moje kegi są bezpompkowe, takiej zaawansowanej techniki Niemcy jeszcze nie posiadają. Tutaj piwo wypływa po wbiciu kranika i zaworu samo, z prędkością 9,81 m/s, chyba że z inną, bo fizyki nie miałem już od co najmniej 20 lat.
A na Pieczarka, w razie gdyby chciał dobrać się przed czasem, mam półtorametrową wagę do ważenia cieląt, zakończoną metalową kulą. Zresztą mam na niego kilka atutów, o których Irena ...
Sklep sieci Al.Capone, różnorodny wybór nie tylko piw ale i mocniejszych trunków, lokal klimatyzowany, piwo nie kisi się w zaduchu
Trafiliśmy tu pierwszy raz nieco ponad tydzień temu śmigając po drodze. Pozytywne wrażenie, obsługa wie co i jak, może polecić nowości i opowiedzieć...
(jak zwykle nieco chaotycznie, bo i późno ale i tak dwa dni wcześniej niż ostatnio i jak zwykle tumult innych zajęć na głowie, a trzeba ogłosić co najważniejsze)
Ci z Was którzy nie wiedzą czy mogą przyjechać, albo nie mają jeszcze zgody mamusi, albo nie mogą być przez pełen weekend zlotowy, albo nie mogą/chcą z jakiś względów skorzystać z pełnej oferty zlotowej proszę wpisywać się w tym temacie na listę rezerwową. Jeśli po zakończeniu...
Comment